2024. április 19. - Emma

Emberölés miatt áll bíróság előtt

A vád szerint megfojtott egy 19 éves lányt, majd a holttestet elrejtette a háza pincéjében az a hódmezővásárhelyi férfi, akinek a pere kedden kezdődött meg a Csongrád Megyei Bíróságon.
2010. november 16. kedd 11:02 - HírExtra
Tavaly december 17-én a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságon egy sikkasztás miatt folyó eljárásban hallgatták ki a többször büntetett, 27 éves vádlottat. Ekkor közölték vele, hogy korábbi munkaadója számára mintegy 290 ezer forint kártérítést kell fizetnie, ettől a munkanélküli férfi amúgy is rossz anyagi helyzete tovább romlott - mondta a vádirat ismertetése során Lőrinczy György megyei főügyész.

A férfi egy hirdetőújságból kereste ki a hitelközvetítéssel foglalkozó későbbi sértett, egy 19 éves tótkomlósi lány telefonszámát, s egy találkozót beszélt meg vele. A sértett este elment a férfi lakására, ahol egy 300 ezer forintos hitel feltételeiről tárgyaltak. A vádlott vitatkozni kezdett a lánnyal, mert nem akarta kifizetni a sértettnek járó 20 ezer forintos jutalékot. A szóváltás dulakodássá fajult. A vád szerint a férfi megragadta a sértett nyakát; a lány segítségért kiáltott, védekezni próbált, s meg is karmolta a vádlott arcát. A férfi végül megfojtotta áldozatát.

Ezt követően a vádlott a társasházi lakásához tartozó alagsori lomtárolóban rejtette el az áldozat holttestét, majd magához vette a lány pénzét, mobiltelefonját és kabátját. Az ügyészség emberölés és kifosztás bűntettével vádolja a férfit. A vádlott a gyilkosságot a tárgyalás során tett vallomásában beismerte, a kifosztást azonban tagadta. A tárgyalás tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik, a bíróság az ügyben kedd délután ítéletet is hozhat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását