2024. május 20. - Bernát, Felícia

Bíróság előtt a nevelőanyját bántalmazó férfi

Nevelőanyjának bántalmazása miatt halált okozó testi sértés és kifosztás bűntettével vádolja az ügyészség azt a csongrádi férfit, akinek a pere kedden kezdődött meg a Csongrád Megyei Bíróságon.
2010. november 9. kedd 10:50 - HírExtra
A 26 éves férfi állami gondozásban nevelkedett, egészen addig, míg a későbbi sértett hatéves korában magához vette. Miután a vádlott nagykorú lett, többször is elköltözött az asszonytól, de rendszeresen visszatért hozzá, legutoljára néhány hónappal a bűncselekmény előtt.

A sértett és a vádlott között rendszeresen szóváltás alakult ki amiatt, hogy a férfi nem segít a ház körüli munkában, s a vita ez év január 21-én tettlegességig fajult. Ezen a napon az idős asszony és a vádlott újra veszekedni kezdett, a férfi többször arcon ütötte nevelőanyját, majd nagy erővel ágyékon és vesetájékon rúgta.

A férfi az ágyneműtartóba rakta a magatehetetlen asszony testét, majd magához vette a sértett 1845 forintját. Ezt követően a vádlott elment egy barátjához, közösen tévéztek, s később visszamentek a sértett házához, ahol értékek után kutattak, de nem találtak semmit. A férfi végül mentőt hívott az asszonyhoz, de az orvos már nem tudott segíteni rajta.

A szakértői vizsgálat szerint a bántalmazás következtében a sértettnek belső vérzései lettek, s a halálában közrejátszott az is, hogy korábbi agyvérzése miatt véralvadásgátló gyógyszereket szedett.
A vádlott a tárgyaláson nem tett vallomást, de az eljárás során korábban elismerte a bűncselekményt. A tárgyalás tanúk és szakértők meghallgatásával folytatódik.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását