2024. május 23. - Dezső

Ajka milliókat követel Kolontártól

Elképesztőnek és félelmetesnek nevezte Tili Károly, Kolontár független polgármestere az ajkai városvezetésnek azt a levelét, amelyben 26 millió forintot követel a város a katasztrófa sújtotta községtől.
2010. november 9. kedd 07:08 - HírExtra
Tili Károly hétfőn elmondta: csak a betegellátásért - a maró lúgtól sérültek kórházi kezeléséért - 21 millió forintot számlázna Ajka Kolontárnak, de a falu kitelepítettjeinek az elszállásolásáért is csaknem 5 milliót kérnének. A polgármester szerint az ajkai kórháznak térségi ellátási kötelezettsége van, ezért az, hogy a bajba jutottak kezeléséért fizetséget követelnek, felfoghatatlan számára.

Közölte: minimális gesztusként elvárható lett volna, ha Ajka polgármestere előtte felhívja és tájékoztatja a szándékukról. Azonban minden előzetes tájékoztatás nélkül "rájuk küldeni" egy ilyen tartalmú levelet, egyszerűen felháborító - jelentette ki.

Nem fogja felhívni Ajka polgármesterét - mondta Tili Károly -, mert ezek után "nincs miről beszélniük". Nem is válaszol a levélre, hanem várja az ajkai önkormányzat számláját, s azt továbbítani fogja "illetékes helyre" - mondta Kolontár polgármestere.

Toldi Tamás (Fidesz-KDNP), Devecser polgármestere annyit mondott az MTI tudósítójának hétfőn, hogy ők nem kaptak ilyen tartalmú levelet, de tud a kolontári önkormányzatnak küldött ajkai követelésről, s azt ő is felháborítónak tartja.

Ajka vezetőit - a polgármestert, illetve a jegyzőt - az MTI hétfőn nem tudta telefonon elérni.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását