2020. szeptember 27. - Adalbert

Szalai Annamáriáék akcióba lendültek

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hétfőn üdvözölte, hogy két olyan honlappal szemben is sikerült eredményesen fellépni a napokban, amely kiskorúak jogait sértő képeket hozott nyilvánosságra.
2010. november 8. hétfő 19:19 - HírExtra
A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) hétfőn üdvözölte, hogy két olyan honlappal szemben is sikerült eredményesen fellépni a napokban a Magyar Tartalomipari Szövetség (Matisz), a szülők, az Internet Szolgáltatók Tanácsának (ISZT) jogi szakértői és a rendőrség összefogásával, amely kiskorúak jogait sértő képeket hozott nyilvánosságra.

Az internetes oldalakon kiskorúak közösségi portálokról önkényesen átvett képei jelentek meg, melyeknél a beleegyezésük nélkül feltüntették az érintettek nevét és lakóhelyét. Ezek mellett olyan fotókat is közzétettek, melyek megalázó helyzetben ábrázoltak embereket - közölte a médiahatóság.

A személyiségi jogokat és az emberi méltóságot mélyen sértő fotókat a honlapokról ezúttal sikerült eltávolítani - írták, hozzátéve: "a terület megfelelő jogi szabályozottságának hiánya miatt ugyanakkor félő, hogy túlzottan sokáig működtek ezek a weboldalak ahhoz, hogy a fiataloknak egész életükre szóló gyógyíthatatlan lelki traumát okozzanak".

Az NMHH kiemelte: támogat és üdvözöl minden olyan civil törekvést, amely elősegíti az internetet használó kiskorúak védelmét, és kiáll azon szabályozási kezdeményezések mellett, amelyek megakadályozzák, hogy bárki kiszolgáltatott helyzetbe kerüljön.

Szalai Annamária, a médiahatóság elnöke bízik abban, hogy az "értesítés-eltávolítás" eljárás hatékonyságának növelésével, s a területen működő civil és szakmai szervezetek tevékenységének további fejlesztésével a jövőben még eredményesebben lehet fellépni az interneten megjelenő jogsértő tartalmakkal szemben - olvasható a közleményben.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását