2024. május 8. - Mihály

Őrizetbe vettek egy tábornokot

Törökországban őrizetbe vettek egy tábornokot, akit a török hadsereg ellen másfél évvel ezelőtt elkövetett merénylet megszervezésével gyanúsítanak.
2010. november 8. hétfő 07:13 - HírExtra
A merényletben hatan vesztették életüket. A török média vasárnapi jelentése szerint az eredetileg a betiltott Kurdisztáni Munkáspárt (PKK) számlájára írt merényletről kiderült, hogy azt a háttérből Zeki Es tábornok irányította. A feltevést egy hangfelvételre alapozzák. A tábornok a felvételen elmondja: ő adott parancsot, hogy telepítsék azt az aknát, amely aztán megsemmisített egy katonai járművet.

A merénylet az iraki határ közelében fekvő Hakkari tartományban történt 2009 május 27-én, röviddel éjfél előtt. Néhány órával később a török légierő gépei támadták a PKK észak-iraki állásait. Abdullah Gül török államfő annak idején "alattomos" tettként ítélte el a robbantást, mondván, a merénylők éppen akkor hajtották végre tettüket, amikor a kurd konfliktus rendezésén fáradozik a kormányzat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását