2024. április 26. - Ervin

Hamarosan tárgyalnak a papi pedofiliáról

A római katolikus papok által elkövetett szexuális visszaélésekről fognak tanácskozni a bíborosi kollégium tagjai a Vatikánban november 19-én - jelentette be a pápai állam. XVI. Benedek egynapos elmélkedésre és közös imádságra hívta meg a bíborosi kollégium tagjait, illetve az új bíborosokat - olvasható a Vatikán közleményében.
2010. november 8. hétfő 18:08 - HírExtra
A tanácskozás egyik napirendi pontjának keretén belül a résztvevők foglalkoznak a papi pedofília kérdésével, illetve az egyháznak az ilyen esetekre adandó válaszával. A témában William Levada bíboros, a Szentszék Hittani Kongregációjának vezetője fog előadni.

A találkozón megvitatják továbbá azt a kezdeményezést is, amely lehetővé tenné az egyházukkal elégedetlen anglikán hívek áttérését a katolicizmusra. Éppen hétfőn jelezte az anglikán egyház öt püspöke, hogy a katolikus egyház tagjává kíván válni.

A bíborosi tanácskozás másnapján, november 20-án tartják 24 új bíboros kinevezésének ünnepélyes ceremóniáját a Vatikánban. A zárt ajtók mögött tartandó konzisztóriumra 203 bíborost várnak a világ minden tájáról.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását