2024. május 27. - Hella

MSZP: vonuljon ki a politikai az egri kórházból

Az MSZP Heves megyei szervezete szerint a politikának ki kell vonulnia az egri Markhot Ferenc kórházból, ezért felszólították a város és a megye kormánypárti vezetését: engedje, hogy az intézményben dolgozó orvosok, nővérek, szakdolgozók a munkájukra koncentráljanak.
2010. november 5. péntek 15:11 - HírExtra
Sós Tamás, a szocialisták megyei elnöke, a Heves Megyei Önkormányzat volt vezetője pénteken az MTI-vel azt közölte: az MSZP információi szerint a Heves Megyei Közgyűlés új fideszes vezetése olyan "kórházvédőket" kíván vezető pozícióba helyezni az egri kórházban, akiknek nincs megfelelő szakképesítésük, miközben jó szakembereket mentenek fel vagy ellehetetlenítik azok munkáját.

A politikus hozzátette: miközben a korábbi megyei közgyűlési és kórházi vezetés rendezett helyzetben adta át a kórházat, az úgynevezett kórházvédők benyújtották a "számlát".
"Arról szólnak a folyosói hírek, hogy a +kórházvédők+ vezetőit városi tanácsnoki, megyei egészségügyi referensi, kórházi ápolási igazgatói, főnővéri és más, általuk kinézett állásokkal, különböző megbízásokkal látják el. A szakértelem nem érdekes!" - írta közleményében Sós Tamás, hozzátéve: ezáltal lehetetlen helyzetbe hozzák a feladatának megfelelni kívánó igazgatót és a kórház biztonságos működését kockáztatják.

Az Egri Kórházvédők Egyesülete azokat a volt kórházi dolgozókat tömöríti, akik nem írták alá a munkaszerződést 2008-ban, amikor a HospInvest Zrt. az akkor szocialista vezetésű megyegyűlés által kiírt pályázat alapján átvette az intézmény üzemeltetését. Ugyanakkor a cég csődje nyomán 2009. szeptember 1-je óta újra a korábban szocialista vezetésű Heves Megyei Közgyűlés működtette a kórházat egy nonprofit társaságon keresztül. A megüresedett álláshelyeket azóta már betöltötték, így a HospInvest ellen tiltakozók többsége nem kapta vissza a munkahelyét.
Az október 3-i önkormányzati választások nyomán megváltozott a megye vezetése, és a Fidesz-KDNP-s többségű közgyűlés Horváth László fideszes politikust választotta elnökévé.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását