2024. április 26. - Ervin
A Tanár úr kiosztja az LMP-t, örül a jobban fizetett rendőröknek, Kolláth Györgyöt idegen nemzettestnek tartja, Zagyva szavait napi rendszerességgel szürcsölné. A hétvégét Erdélyben töltötte és manikűrözés közben lamentál az Újpestről. Heti Havas.
2010. november 3. szerda 17:59 - HírExtra
A HírExtra sorozatában megismerhetjük Havas Henrik, közéleti ügyekre vonatkozó véleményét. Miért hülyék az LMP-sek? Mit nehezményez Havas Henrik a kormány tervei közül? Micsoda Kolláth György? Hol, mit csinált a Tanár úr Zagyva Gyulával? Minden kiderül! Havas tanár úr minden kedden segít eligazodni a bonyolult nagyvilágban.

(Havas Henrik videóblogja a következő címen érhető el: http://www.hblog.hu/)

Lázár János I Love AB pólót kapott ajándékba az LMP-től. Mit gondol, ellenforradalminak minősítik az alkotmánybíróság szeretetére buzdító gúnyát?


Nagyon szellemes. Én halálra nevetem magam, csapkodom a hasamat a röhögéstől. Egyébként semmi vicc nincs abban, ami történik. Azért hülyék az LMP-sek, mert tréfálkoznak ezen, pedig ez halálosan komoly. Én ezen nem rihegnék-röhögnék, pláne nem ilyen idétlenül. Láttam, a parlamentben sárga pólóban ültek, ez egyszerűen nevetséges, szánalmasak. Én a helyükben hazamennék, nem vennék részt ebben a komédiában. Mindegyiknek van becsületes foglalkozása, vissza kéne adni a mandátumukat és szórakozzanak magukban.

A jövő évi költségvetés tervezete szerint szinte mindenki szívni fog a közszférában, kivéve a rendőröket. Pintér legényeinek emelkedik az apanázsa 2011-re.


Annak örülök, hogy több és jobban fizetett rendőr lesz az országban, ami viszont a közszférát illeti, abszolút "üdvözlöm" a létszámcsökkentést. A kirúgottaknak továbbra is kötelező volna indokkal szolgálni, de az egyszerűen siralmas, hogy kényükre-kedvükre rúghatnak ki állami és önkormányzati vezetőket. Ezt nagyon nehezményezem.

Hová vezethet az indoklás nélküli elbocsájtás a közszférában? Segítsen már értelmezni!

Ez nagyon egyszerű. Bemegy a hivatalba a főnök, egymás mellé állítja az alkalmazottait és azt mondja, hogy ec-pec-kimehetsz-holnap-után-bejöhetsz és akinél a bejöhetszhez ér, az ki van rúgva. Aki az kérdezi, hogy miért, annak megmondja a főnök, hogy most mondtam: kimehetsz. Világos? Így kell értelmezni. Különben is, ez sokkal rugalmasabb megoldás, mint elmondani azt, hogy lusta, hazaviszi a gémkapcsot. Ez így teljesen Fidesz-konform.

Kolláth György szerint Zimbabwe vagy Burundi szintjén állunk az új alkotmányozás tekintetében. Ön szerint igaza van?

Idegen nemzettestté vált ezzel Kolláth. Nem érzi az együttműködés erejét és a forradalmi lendületet.

Jövő héten Szalai Annamária is bejelenti a jövő magyar médiáját. Rákerülhet a pecsét a Petőfi rádió sorsára is. A magyar sajtó jövője is nagyon zene lesz?

Nézze, most egyértelmű viszonyok lesznek. Mivel a médiatanácsban csak fideszesek vannak,
ezért elképzelhető, hogy végre rend és nyugalom lesz. Nem lesznek viták vagy torzsalkodások, hanem régen kívánt egység lesz a sajtóban. Feltételezem, hogy majd lesz illetékes, aki megmondja, hogy mit írjunk és mit hallgassunk, úgyhogy én ennek nagyon örülök.

Vajon ennek a Riporterek Határok Nélkül nevű szervezet is fog örülni?

Nem foglalkozunk ilyen szervezetekkel, mi nemzeti keretek között oldjuk meg a problémákat.

Zagyva Gyula jobbikos prominens szerint a média 98 százaléka buzi. A vele készült interjúban Havas Henriket a maradék két százalékba sorolta Zagyva. Honnan ennyire jól értesült a parlamenti képviselő?

Küldje már el ezt az interjút, jó? Bekereteztetem és mindennap elolvasom. Jóleső érzés, hogy Zagyva Gyula megkülönböztet a sok buzitól. Gyulával mi egy kupiba járunk egyébként..

Ezek tényleg megőrültek: a TV2 agyonszívatott sztárjaitól senki nem lehet biztonságban. Hétfő reggel Pákó pofántortázta Kárász Robit egy jó nagy szülinapi tortával, Zámbó meg harsányan bazzegolt a háttérben. Szerencsésnek tartja magát, hogy már nem ön a Mokka egyik műsorvezetője?

Nézze, az a gyanúm, hogy van az a pénz, amiért az embert pofánvághatják egy tortával. Remélem, hogy Kárász megkérte az árát. Nyílván előtte megegyeztek, szerződést írtak. Nincs ezzel semmi gond. Pénzkérdés.

Hogyan ünnepelte a Halloweent? Miből készített töklámpást?

Nem készítettem töklámpást, Erdélyben voltam és bélszínt vacsoráztam és akkor gondoltam a halottakra, hogy mennyire szar nekik, hogy ők nem ehetnek bélszínt gombamártással. Egyébként kegyeleti alapon nem járok temetőbe de ez így nem igaz. Megnéztem Gagarin síremlékét Moszkvában, Kennedyét Washingtonban Párizsban pedig Edith Piafét.

Jim Morrison sírját nem látogatta meg?

De, Jim Morrison sírjánál is voltam, de nagyon zavart, hogy ott mindig van rendőr. Ott már néhányan öngyilkosok lettek és amikor vettem elő a pengét, akkor úgy nézett rám az a rendőr, hogy mindjárt el is tettem.

Miért vette elő a pengét?

Azt gondoltam, hogy milyen menő lenne, ha itt felvágnám az ereimet. Lehet, hogy sznobéria volt.

Nem volt akkor semmilyen érzelmi vagy karrier vihar az életében?

Nem, már otthon megvettem a gilette-t és arra gondoltam, hogy erős felindulásból kárt teszek magamban, de a rendőr nem hagyta.

Részünkről csak örülni tudunk ennek a rendőrnek… Atomjaira szedte az Újpestet Paks. Kíván valamit hozzáfűzni?

Éppen egy szalonban vagyok és manikűrözik a körmömet. Rákérdeztek a meccsre és egy zöld teát kértem. Ezt nyomatékosan mondtam: zöldet. Elég érdekes egy Újpest drukkertől, hogy zöld teát kér, ráadásul nyomatékosan mondtam.

És megkapta?

Meg.

Jólesett?

Még kortyolgatom. Még most is innám, ha az egyik kezem nem lenne vízben, a másikkal meg nem a telefont tartanám.

A Heti Havasban eddig:


Bocsánatot az kér, aki bűnösnek érzi magát - Heti Havas
 
Matolcsy hamiskásan mosolyog - Heti Havas
 
 
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását