2024. március 29. - Auguszta
Havas Henrik helyesbít: nem pengével, hanem villanyborotvával akarta kioltani önkezével életét. Nem volt konnektor, ezért van még közöttünk a Tanár úr. Ezenkívül meg jól megmondja, Szanyi Tibor miért ne főzzön pálinkát!
2010. november 9. kedd 12:20 - Páczai Tamás
A HírExtra sorozatában megismerhetjük Havas Henrik, közéleti ügyekre vonatkozó véleményét. Mit fog visszavonni Lázár? Mit nem főzhet Szanyi? Miért irigyli Havas Hobót? Hová állítsunk rögtönítélő bíróságokat? Minden kiderül! Havas tanár úr minden kedden segít eligazodni a bonyolult nagyvilágban.

(Havas Henrik videóblogja a következő címen érhető el: http://www.hblog.hu/)

Azzal kezdjünk, hogy a Hírkeresőn Top 12, hogy én öngyilkos akartam lenni Jim Morrison sírjánál. Itt egy alapos félreértésről van szó, ami abból adódik, hogy nem Gillette-tet vittem magammal, hanem villanyborotvát. Nem az őr szólt rám, hanem én tettem el a villanyborotvát, mert nem találtam konnektort. Villanyborotvával próbáltam véget vetni az életemnek, nem Gillette-tel, de nem volt konnektor. Csak sajnálni tudom azt, aki komolyan vette a Gillette-t.

Reméljük a teljes magyar média érti a világos beszédet. Finomít a 98 százalékos különadóban a Fidesz. Már nem úgy és nem annyira csinálnák, ráadásul a kétharmad is a jövő hétre tolta át a kínos szavazást.


Lázár képviselő úr azt mondta, figyelembe vette a vitát és a képviselői hozzászólásokat. Megmondom őszintén, hogy megint a Fidesz kommunikációs stábját hibáztatom az egészért. Nem kellene ilyen utcába belemenni. Most figyelembe veszi az ellenvéleményeket, ezért finomított. Legközelebb esetleg vissza is vonja. Azért egy ilyen nyalásnak nem szabad kitenni Lázár képviselő urat.

Hová vezethet ez? Azt gondoltuk a nép akaratából választott igazán impozáns parlamenti többség megingathatatlan. Most mégis megmásítják korábbi szilárd elhatározásaikat.

A véghez vezethet. Ad abszurdum még azt is mondhatja a kormány, hogy elhibázott volt a javaslat és akkor nekünk annyi. A fülkeforradalom résztvevői néznek körül tanácstalanul. Tessék megváltani Lázár frakcióvezető urat. Mi az, hogy figyelembe vette? Miért, látni a habozást rajta? Nem ezzel bíztuk meg.

Talán egyedül Tarlós István az, aki vasszigorral sepregeti a szemetet új portáján. Mit szól a helyszíni bírság 100 ezer forintra emeléséhez?

Megint csak a Fidesz kommunikációs tanácsadóit vonom felelősségre. Mi az, hogy 100 ezer forint helyszíni bírság? Azonnal a helyszínen tartóztassanak le mindenkit és azonnal vigyék be és rögtönítélő bíróság elé kell állítani mindenkit, aki meggondolatlanul eldob egy csikket, vagy rossz helyen parkol. Kemény fellépést ígértek, erre a kommunikációs szakemberek megint finomítottak. Rögtönítélő bíróságot minden közlekedési csomóponthoz! Ez lenne a forradalom; ami most megy, az lacafacázás.

Gyurcsányt is előrángatta némasági fogadalmából a 98 százalékos különadó. Mit gondol, jókor szólt bele a népjóléti forradalomba?

Én nem vagyok kibékülve Gyurcsány Ferenccel. Szerintem vissza kellene vonulnia a politikától, de minél előbb. Ez jót tenne mindenkinek és nyílván találna magának hasznos elfoglaltságot. Számolgathatná a pénzét. Megbeszélhetné a Grétzy Zsolttal és az ifjú Gaállal, hogy helyes volt-e nyilvánosságra hozni az őszödi beszédet, vagy nem volt helyes. Most egyébként azt is javasolhatná a stáb, hogy tagadja le az egészet. Nem is értem, miért nem jut eszébe, hogy ő nem is mondott ilyet. Még nem késő…

Szanyi ezt árulásnak nevezte. Állítólag nem így volt megbeszélve a dolog…

Szerintem összekeverte a Gyurcsányt, Orbán Viktorral. Szanyinál előfordulnak ilyen esetek. Ő tulajdonképpen az Alkotmánybírósággal kapcsolatos Fidesz álláspontról nyilatkozva akarta mondani Orbán Viktorról, hogy a demokrácia árulója, de összekeverte Gyurcsánnyal.

Mi lehet az oka, hogy Szanyi keveri Orbánt Gyurcsánnyal?


A múltkor már szondáztatást emlegettek a parlamentben, de egy jó magyar ember szót fogad a Fidesznek és pálinkát főz, mint a Szanyi. Ő is a nemzeti együttműködés jegyében főzi a pálinkát és fogyasztja. A Fidesz nem gondolhat arra, hogy visszaél egy polgár a jóindulatával. Szerintem módosítani kéne a törvényt: Szanyi Tibor csak a nyári szünetben főzhessen pálinkát. Ez lenne a „legszanyibb”!

Biztosan fantasztikus EL szereplésével érdemelte ki Debrecen focicsapata, hogy 10 milliárd forint értékben stadiont építenek a közeli jövendőre jósolt szuperrangadók méltó helyszínéül.

Azt beszélte meg Orbán és Kósa, ha rúg egy gólt tévedésből a Debrecen, akkor tízmilliárdot kapnak, ha két gólt rúg, akkor húszmilliárdot. Eddig egy gólt rúgtak..

Mit gondol, nagyobb lesz ez, mint az akasztói pálya?

Nem tudom, de adott esetben a Videoton is játszhat ott. Egy mobil stadion kellene. Abban az esetben, ha jövőre a Videoton lenne a bajnok, akkor szét lehessen szedni. Most, hogy belegondolok, ez egy mobilstadion lesz.

Mit szól Orbán bukaresti teljesítményéhez?

Miért, csinál valamit ott? Én szkepszissel élek azzal kapcsolatban, hogy ő ott mindenkivel találkozott. Én például találkoztam egy vizigóttal, aki azt mondta, hogy elnézést kér, de a Duna-menti népek közül kihagyni a vizigótokat az nagyon durva. Szerintem Orbánnak ezt végig kellene gondolnia, mert nagyon durva vizigót-lobbi van az EU-ban.

És ahhoz, hogy vetkőznek a Nyári lányok?


Én ezt csak támogatni tudom, de kérdés, hogy milyen közönség előtt. Végig kéne gondolni a lehetőségeket: a Budapest Arénában vetkőznek, élő adásban vetkőznek, egy éjszakai bárban vetkőznek és rúdon táncolnak, vagy eljönnek hozzám az irodába. Ezeket végig kéne gondolni a saját szempontomból is: vajon mi volna az előnyösebb.

Ha maga nem is, a Hobo Blues Band bejelentette öngyilkossági szándékát. Visz nekik egy üveg whiskyt a búcsúkoncertjükre?

Földes Lászlót irigylem. Annak idején mi egy korosztályhoz tartoztunk, és amikor a Beatles meg a Rolling Stones feltűnt, mindegyikünk egy söprűvel pengetett a rádió előtt és üvöltötte a „Satisfaction”-t. De hogy valaki ezzel a hanggal évtizedekig a színpadon legyen… ezt nem gondoltam volna. Ha tudom, hogy erre van példa, akkor most én is színpadon lennék, ugyanis pont annyi hangom van, mint a Hobónak.

A Heti Havasban eddig:

Zagyva Gyulával egy kupiba járok - Heti Havas


Bocsánatot az kér, aki bűnösnek érzi magát - Heti Havas
 
Matolcsy hamiskásan mosolyog - Heti Havas
 

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását