2024. április 29. - Péter

Berlin EU-szintű légibiztonsági intézkedéseket sürget

Európai szintű biztonsági intézkedéseket kezdeményez a német belügyminiszter azután, hogy a köln-bonni repülőtéren is "átment" egy Jemenből érkezett és Angliába tartó csomag, amely robbanószert tartalmazott.
2010. november 2. kedd 13:38 - HírExtra
Thomas de Maiziere azután tette bejelentését, hogy hétfőn este fölkereste a szóban forgó repülőteret. Mint mondta, javaslatát az uniós belügyminiszterek jövő héten esedékes tanácskozásán fogja hivatalos formában előterjeszteni. A cél a biztonsági intézkedések és folyamatok európai szintű összehangolása. Elképzelését már egyeztette a belga kormánnyal, amely december 31-éig látja el az EU soros elnökségét - tette hozzá de Maiziere.

Berlin egyúttal fontolóra vette a légi úton továbbított teherszállítmányok ellenőrzésének szigorítását. Ennek érdekében már létre is jött egy munkacsoport, amely a külügyi, a belügyi és a közlekedési tárca, valamint a belbiztonsági szolgálatok képviselőiből áll, élén Klaus-Dieter Fritschével, a belügyminisztérium államtitkárával. A csoport egyebek között megvizsgálja, szükség van-e esetleg további országokból érkező teherszállítmányok fogadásának megtiltására.

A múlt heti eset nyomán a német hatóságok megvonták a leszállási engedélyt az összes, Jemenből érkező járattól. A döntésre a jemeni kormány csalódással reagált, "kollektív és logikátlan büntetésnek" nevezve a német intézkedést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását