2024. május 6. - Ivett, Frida

Hülye világnapok, nem csak hülyéknek

Van értelme a látszatra teljesen értelmetlen, mondvacsinált világnapoknak? Igen? Nem? Összeállításunkból kiderül.
2010. november 1. hétfő 18:38 - Győry S. József
Január 18

Fő project: Hóemberek világnapja
Másodlagos project: Nemzeti Imanap


Leírás

Nyilván arra gondoltak az egyik legabnormálisabb világnap kiötlői, hogy január 18-án, a statisztikai adatok alapján kutya hideg van. Talán joggal gondolták mindezt, de bátorkodunk feltenni egy kérdést: ki garantálja azt, hogy lesz is hó? Márpedig milyen hóemberek világnapja az, amin egyetlen árva hóember sem képviselteti magát? Szomorú, mi több, tragikus.

Megoldás

Javasoljuk, hogy kezdjenek imádkozni az érintettek, elvégre ezen a napon van a Nemzeti Imanap is. Így talán már érhető, hogy a fanatikus hóemberrajongók miért erre a napra tették az amúgy roppant érdektelen ünnepüket. ( Ne ítélj, hogy ne ítéltess: de ki az a hülye, aki tartja is ezt a borzasztóan értelmetlen világnapot?)

Január 23

Fő project: a Legszomorúbb nap
Másodlagos project: Szűz Mária eljegyzése


Leírás

Vagyis az emosok világnapja, „vágjuk fel az ereinket” jeligével ellátva. Remek. Egy dolog azonban nem fér a fejünkbe: miért arra a napra tették ezt az amúgy roppant vidám eseményt, amikor 1970-ig az egyház Mária Szent Józseffel való eljegyzését ünnepelte?

Megoldás

Az egyik választ nem nehéz kitalálni. (Ne sértődjenek meg a keresztény érzelműek, bár pont nekik nem kellene.) Máriának Józsefen kívül másfelé is volt érdekeltsége, ami persze a jegyespár férfitagjának igen szomorú, de isteni tény volt. Nyilván az ellentmondásra az egyház is rájött, így eltörölték az ünnepet: azonban nem számítottak arra, hogy az önjelölt kapcsolatvédők mégis megemlékeznek Józsink magasróljövő felszarvazásáról. Konklúzióként kijelenthetjük, hogy ez a hülye világnap csak látszólag hülye.

Március 5

Fő project: A DJ-k világnapja
Másodlagos project: Bajnai Gordon születésnapja

Leírás

Hol voltak azok az idők, amikor a gyerekek űrhajósok, autóversenyzők, rosszabb esetben kukásautók akartak lenni? A XXI. század gyermekei politikuskén, uzsorásként - egyes „szubkultúrákban” divatos dolog - és persze DJ-ként szeretnék megkeresni a mindennapi betevőjüket. Persze azt is sajnálatos kötelességünk megemlíteni, hogy nem kevés fiatalt a család és iskola helyett a szórakozóhelyek füstös, zajos, de a hiper-szexualitásnak mindenképpen hasznos szórakozóhelyek nevelik. Szomorú? Az.

Megoldás

Persze fellebben a vörös függöny és megjelenik az ex-miniszterelnök, Bajnai Gordon! Ő az a figura, aki születésnapján nem kapni, hanem adni szeret: méghozzá értékek közvetítését. ( Ugye Gordon? Ezáltal követeljük, hogy így is legyen!) Bezselézi a haját, felvesz egy menő napszemüveget, beáll a keverőpult mellé és máris osztja az észt. Tuc-tuc-tuc, járj iskolába! Tuc-tuc-tuc, legyen végzettséged! Tuc-tuc-tuc, fizess adót! Tuc-tuc-tuc, úgysem kapsz vissza semmit! És máris értjük, hogy ez egy igen hasznos világnap! Csak így tovább!

Március 19

Fő project: Cigányság világnapja és Alvás világnapja
Másodlagos project: ha van is, nem írjuk le. Senkit nem kívánunk megsérteni.

Leírás

Egyesek szerint létezik cigánybűnözés, mások szerint egy csöppet sem; nem tisztünk jelen írásban ebbe az igen hosszú okfejtésbe belebonyolódni. Persze nem filozofálni, hanem tenni kell: íme, egy kiváló teszt!

Megoldás

Mivel az alvás világnapját és a cigányokat is ezen a jeles napon ünnepeljük, kézenfekvő, hogy aki nem roma az alszik, a romák pedig ünnepelnek. Amikor felkelünk, vagy minden a legnagyobb rendben lesz, vagy már többé semmi sem fog számítani.

Igaz, összeállításunkba csak négy értelmetlennek látszó világnapot válogattunk be, de rögtönzött, nem mérvadó agymenésünk alapján elmondható, hogy az első blikkre hülyeségnek tűnő világnapok hetvenöt százalékának mégis van értelme. Hurrá. Édekes ténynek tartjuk azt is, hogy március hónap bővelkedik leginkább a látszólag idióta világnapokban.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását