2024. április 24. - György

Csáki Zsigmond maradt a polgármester

Továbbra is a független Csáki Zsigmond vezetheti az önkormányzatot Hevesen, miután a választók nem fordították meg a négy héttel ezelőtti eredményt a település 9-es választókörzetében szombaton megismételt voksoláson.
2010. október 30. szombat 21:43 - HírExtra
Az új szavazásra azt követően került sor, hogy a Heves Megyei Bíróság - a Heves Megyei Területi Választási Bizottság döntését helybenhagyva - a voksolás megismétléséről határozott.

A megismételt szavazás akár a polgármester személyét is befolyásolhatta volna, ugyanis a várost eddig függetlenként irányító Csáki Zsigmond, akit korábban kizártak a Fideszből, október 3-án városi szinten mindössze 46 szavazattal előzte meg Korsósné Demeter Dórát, a Fidesz-KDNP jelöltjét.

Mint azt Szabó Sándor, a helyi választási iroda vezetője az MTI-nek elmondta: a névjegyzékben szereplő 704 jogosult közül szombaton 352-en adták le a voksukat, ami 50 százalékos részvételi arányt jelent. Csáki Zsigmond 297, míg fideszes ellenfele 28 voksot kapott. A szocialista Sárándi István és a szintén független Török János 7-7 szavazatot gyűjtött be. A többi voks érvénytelen volt.

A 9-es választókörzet szavazataival együtt városi szinten Csáki Zsigmondra összesen 1013-an, míg legfőbb riválisára, Korsósné Demeter Dórára 802-en szavaztak. A körzetben azért kellett megismételni a voksolást, mert a bíróság szerint az október 3-ai választás napján fennállt a választói akarat befolyásolásának lehetősége: közterületen polgárőrök teljesítettek járőrszolgálatot a helyszínen, miközben az érintett körzetben függetlenként indult önkormányzati mandátumért a helyi polgárőr parancsnok.

Ugyanakkor a bíróság azt is megállapította: volt olyan gépkocsi, amellyel szervezetten szállíthatták szavazni a polgárokat.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását