2024. május 1. - Munka Ünnepe , Fülöp, Jakab

Fernandez az új elnök

Sergio Fernández Novoát, a Telam argentin állami távirati iroda alelnökét választották meg a Hírügynökségek Világtanácsának új elnökévé a III. hírügynökségi világkongresszuson.
2010. október 24. vasárnap 11:33 - HírExtra
Öt földrész több mint hetven hírügynökségét 176 küldött képviselte a találkozón, amelynek végén Fernández Novoa - megköszönve a kinevezést - arra biztatta a résztvevőket, hogy "legyen bátorságuk megkeresni azokat az utakat, amelyek révén hírügynökségeink nemcsak aktívabbak, hanem jobbak is lesznek". Külön szólt a kongresszus egyik vizsgált témájáról, a szerzői jogok fokozottabb védelméről.

"Beszéltünk az új technológiákról, a hírkalózkodás elleni harcról, a fogyasztói igényekről, s mindezekről különböző nézetek hangzottak el" - folytatta az új elnök a fórum honlapján ismertetett beszédében. Mint mondta, tovább kell javítani az újságíróképzést és a kutatómunkát, fejleszteni kell a hírügynökségek közötti együttműködést. Megismételte a már a megnyitó előtt tett bejelentését, miszerint létrejött a Latin-amerikai Hírügynökségek Szövetsége.

Az első világkongresszust 2004-ben Oroszországban rendezték, a másodikat három év múlva Spanyolországban, Argentína után pedig a szaúd-arábiai Szudit ad majd otthont a következőnek 2013-ban.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását