2024. június 15. - Jolán, Vid

Oszama bin Laden Pakisztánban él?

Oszama bin Laden és Ajman az-Zavahri, az al-Kaida terrorszervezet vezetői Pakisztán északnyugati térségében, helyi titkosszolgálati ügynökök védelme alatt bujkálnak - jelentette a CNN hírtelevízió a NATO egy magas rangú tisztviselőjére hivatkozva.
2010. október 18. hétfő 14:29 - HírExtra
A névtelenséget kérő forrás szerint bin Laden jó körülmények között él az Afganisztánnal határos törzsi területen "a helyi lakosok és egyes titkosszolgálati ügynökök védelmében". Zavahri ugyanabban a térségben, de nem pontosan ugyanott él hasonló körülmények között - tette hozzá.

A NATO-tisztviselő arról is beszélt, hogy Omar molla, az afganisztáni tálibok vezetője az utóbbi hónapokban többször megfordult a délnyugat-pakisztáni Kvetta város és Karacsi között.

Az utóbbi években több amerikai vezető, köztük legutóbb Hillary Clinton külügyminiszter beszélt arról, hogy Oszama bin Laden az északnyugat-pakisztáni törzsi területen élhet. Al-Kaida-szakértők többször állították azt, hogy a terroristavezér az afganisztáni és pakisztáni tálibok egyik fő rejtekhelyének tartott, hegyvidéki Észak-Vazirisztánban bujkálhat. Bizonyítékkal azonban még senki nem tudta alátámasztani ezeket a feltételezéseket.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását