2024. május 2. - Zsigmond

Megkezdi működését az MSZP programtanácsa

Elfogadta az MSZP programtanácsának feladatairól és működéséről szóló előterjesztést a párt országos elnöksége szerda este; a testület a jövő héten meg is tartja első ülését.
2010. október 14. csütörtök 07:35 - HírExtra
Az előterjesztést készítő Lendvai Ildikó korábbi pártelnök az MTI-nek szerda este elmondta: az első ülésen a baloldal társadalmi bázisának változásaival foglalkoznak majd.

Emlékeztetett arra, hogy a programtanács létrehozásáról a párt júniusi kongresszusa döntött, az országos elnökség pedig megbízta a testület vezetésével.

Hozzátette: a nyugat-európai szociáldemokrata pártok szinte mindegyikénél van ilyen testület, amely egyebek mellett folyamatosan karbantartja a politikai szervezet programját.

Lendvai Ildikó szavai szerint a programtanács olyan stratégiai műhely, amelynek a munkájában elsősorban nem politikusok, hanem társadalomtudományi szakemberek vesznek részt. Arról nem akart nyilatkozni, hogy kik lesznek a tanács tagjai, annyit azonban elmondott, hogy 14-15 állandó tag lesz, amely kiegészül alkalmi segítőkkel, az év végéig pedig létrehoznak munkacsoportokat is.

A testület feladatai közé tartozik egyebek mellett a nemzetközi baloldal ideológiai vitáinak figyelemmel kísérése vagy a részvétel a hazai ideológiai- és értékvitákban.

A programtanács anyagot készít a párt jövőképéről, és a társadalmi bázisának változásairól is, melyeket az MSZP különböző fórumai is megvitatnak majd.

A szocialista politikus a lehetséges témák közt említette még a társadalmi rétegződés aktuális helyzetét, és az alkotmányozás mögött megjelenő különböző ideológiák vizsgálatát.
A programtanács üléseiről összefoglaló készül, amelyet a párt különböző testületeihez juttatnak el.
Lendvai Ildikó beszámolt arról is: várhatóan a programtanács tagjai is állandó előadói lesznek a szocialista demokrata körök rendezvényein.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását