2024. április 24. - György

Népesedési vitanapot kezdeményez a Jobbik

Népesedéspolitikai javaslatainak megismertetésére parlamenti vitanapot kezdeményez a Jobbik.
2010. október 8. péntek 14:01 - HírExtra
Kárpát Dániel országgyűlési képviselő pénteki sajtótájékoztatóján kifejtette: a vitanap kezdeményezéséhez több képviselő aláírása szükséges, mint ahány fős a Jobbik frakció, így végre kiderülhet, rajtuk kívül kik azok, akik nem a bevándorlás ösztönzésével és "ész nélküli" segélyezéssel kívánnak megoldást találni a demográfiai válságra.

A politikus hozzátette: 1989 óta 358 ezerrel csökkent az ország lakossága, és ma már a magyar gazdaság is megérzi a népességfogyást, ami - folytatta Z. Kárpát Dániel - felülmúlja a háborús években tapasztaltakat.

Pártja gyermekvállalást ösztönző javaslatait ismertetve közölte: az összevont adóalapot a gyermekek számával arányosan csökkentenék úgy, hogy aki három iskolába járó, dolgozó gyermeket nevel fel, lényegében adómentességet élvezzen.

A Jobbik törekvései között említette a főállású anyaság bevezetését, hangsúlyozva, hogy ezt azok számára tennék lehetővé, akik a gyermekvállalás előtt meghatározott ideig munkaviszonyban álltak, "nem pedig a roncstársadalom azon köreiben, ahol öt, hat, hét vagy akár nyolc dolgozni, beilleszkedni nem kívánó fiatalt nevelnek". Elképzelésük szerint az ellátás a legkisebb gyermek nyolcéves koráig járna, összege a szülés előtti fizetés minimum 80 százaléka lenne.
A politikus elmondta: állami társaságot hoznának létre a bérlakásépítésre, valamint a nemzeti földalap használaton kívüli földjeit ingyen vagy jelképes összegért adnák át három-négy gyermeket vállaló fiatal pároknak, a tanyavilág benépesítése érdekében.

"Az idegen nem szebb, a bölcsőkben folytatott háborút Magyarországon kell megnyerni" - összegzett Z. Kárpát Dániel, kiemelve, hogy a Jobbik elutasítja a demográfiai válságot bevándorlással orvosolni kívánó "liberális szólamokat".

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását