2024. április 27. - Zita

Napelemeket szerelt hivatala tetejére a maldív elnök

Saját kezűleg mászott fel hivatali épülete tetejére, majd helyezett ott el napelemeket a Maldív Köztársaság elnöke.
2010. október 8. péntek 16:50 - HírExtra
Mohamed Nasheed a Maldív-szigetek fővárosában, Maléban található elnöki rezidencia tetején helyezte el a napelemeket csütörtökön.

A 43 éves elnöknek nem ez volt az első látványos akciója, hogy felhívja a figyelmet hazája rendkívüli sebezhetőségére a tengerszint-emelkedéssel szemben. Az államfő tavaly októberben a tenger alatt tartott kormányülést.

Nasheed továbbra is kitart terve mellett, hogy az 1192m alacsonyan fekvő korallszigetből álló apró államot a megújuló, tiszta energiaforrások mintaországává teszi, mely 2020-ra eléri a teljesen karbonsemlegességet.

"A napenergia használata segíti a klímaváltozás elleni küzdelmet, mérsékli függőségünket az olajimporttól, legfőképpen pedig csökkenti az áramköltségeinket" - idézte az elnöki iroda közleménye Nasheedot.

A Maldív-szigetek egyike a tengerszint emelkedése által leginkább érintett országoknak, hiszen területének 80 százaléka egy méternél alacsonyabban fekszik, és legmagasabb pontja is mindössze 2,3 méteres: ezzel az Indiai-óceánban fekvő turistaparadicsom rendelkezik a világ legalacsonyabban fekvő legmagasabb pontjával.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását