2024. április 30. - Katalin, Kitti

Röhejes Fidelitas

Rendkívül viccesek szeretek volna lenni az egri fiatal fideszesek. Végül ők váltak közröhej tárgyává. Lúzerkedő Fidelitas - avagy egy félresikerült retusálóverseny története.
2010. október 2. szombat 12:44 - Gedei Szilárd
Az ifjú egri fideszeseket Nagy István aranyórája bőszítette fel.

Történt ugyanis, hogy egy korábbi szórólapon látható képen még ott virított a szocialista polgármesterjelölt csuklóján az ominózus aranyóra, egy későbbi, ugynanazt a fényképet felhasználó plakátról ugyanakkor már eltűnt a becses ékszer.

Versenyszerű retusálás

Több se kellett a túlbuzgó fidelitasosoknak, kitalálták, hogy ha már egyszer az MSZP-s arcok ennyire jók a retusálás mesterségében, kiszélesítik a dologt, és felhívást intéztek a közvélemény felé: össznépi retusálóversenyt hirdettek a honlapjukon.



"Így próbálják meg szimpatikusabbá tenni az MSZP retusáló bajnokai. De vajon, elég-e mindez a győzelemhez? Megtettek-e mindent azért, hogy a lehető legtöbbet hozzák ki a fotóból és Nagy Istvánból? Vagy másfajta öltönyben jobban mutatna? Esetleg egy új séró segítene? Döntsd el te!" - írták a helyi fidelitasos arcok a retusverseny kihirdetésénél.

Saját farkába harapott a Fidelitas


A versenyre beérkezett "pályaművek" közül több is elnyerte a fidelitasosok tetszését. Győztesnek azonban sikerült azt a szocialistákhoz ezer szállal kötödő grafikust kihirdetniük, aki az eredeti plakátot is készítette.



Nagy István természetesen cinikusan kommentálta a Fidelistas árnyékra vetődését. Szerinte a mostani pályázatból is kiderül, hogy ha a Fidesz nem tudja, hogy politikai ellenfele kínálja a legjobb szakmai megoldást, akkor akár képes elfogadhatónak is tartani, és jutalmazni azt.

A szocik jelöltje azt is hozzátette, hogy a ez a fideszes akció jól mutatja a párt valódi arcát, amely csak lejáratásokban, hiteltelenítésekben és leszólásokban gondolkodik, leplezve a cselekvőképesség hiányát.

"Az MSZP tényleg verhetetlen"


A Fidelitas saját lúzerségét így kommentálta egy közleményben: "Az MSZP tényleg verhetetlen, ha trükközésről, manipulációról van szó. A retusáló versenyt is az ő emberük nyerte álnéven, vagyis pont az a budapesti szocialista, aki a jelölt eredeti képét is retusálta. A győztesnek gratulálunk, övé az iPod, bár szerényen hozzátesszük: nekünk az érzékeny mottóval küldött emós kép tetszik a legjobban, talán érdemes lenne ezt kifüggeszteni az egri villanypóznákra is az aranyóra nélküli standard verziók helyett."

Mit is tehetnénk hozzá mindehhez innen a HírExtra szerkesztőségéből? Még, még ilyeneket... ja és persze gratulálunk mindenkinek, akinek a neve felvetődött ebben a történetben.

Érdemes egy pillantást vetni a többi beérkezett műre is:

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását