2022. augusztus 9. - Emőd

Tizenégy halottja van a buszbalesetnek

Legalább tizennégyen, köztük több gyermek vesztette életét Argentínában, amikor az egyik országúton egy kisbusz kamionnal ütközött - közölték hétfőn rendőrségi források.
2010. szeptember 27. hétfő 19:29 - HírExtra
A buszon egy gyermek-tánccsoport tagjai ültek, akik egy zenei fesztiválról tartottak hazafelé néhány szülő kíséretében. A főleg gyerekeket szállító jármű feltehetőleg azért ment neki a szembejövő sávban közlekedő kamion oldalának, mert az nem volt kivilágítva.

A rendőrség ugyanakkor nem talált arra utaló nyomot, hogy a buszsofőr fékezett volna az ütközés elkerülése érdekében. A szerencsétlenségben 13 utas, valamint a buszsofőr is életét vesztette, öt embert pedig súlyos sérülésekkel szállítottak kórházba.

Bár az elmúlt években megduplázták Argentínában a közúti ellenőrzések számát és megemelték a közlekedési szabálysértések miatt kiszabott bírságok összegét, a dél-amerikai országban közúti balesetekben továbbra is átlagosan 20 ember veszti életét naponta.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását