2024. április 18. - Andrea, Ilma

Emléktáblát állítottak Bujtor Istvánnak

Felavatták Bujtor István színművész, a Petőfi Színház volt igazgatója emléktábláját pénteken Veszprémben; a színház főbejáratánál elhelyezett bronz emléktáblát az egy éve elhunyt művész felesége, Bujtor Judit és fia, Bujtor Balázs leplezte le, mintegy száz résztvevő jelenlétében.
2010. szeptember 24. péntek 21:39 - HírExtra
Bujtor Istvánnak erőtere, kisugárzása volt, amely hitet, erőt adott az embernek - mondta Oberfrank Pál, a színház jelenlegi igazgatója.

Kitért arra, hogy a színház főbejáratánál látható már régóta Bujtor István testvérének, Latinovits Zoltánnak az emléktáblája, és "különleges erőt ad az is, hogy most ebben a térben az ő szellemi, lelki jelenlétükben állhatunk" - tette hozzá a színidirektor.

Bikádi László, a színházat fenntartó Veszprém Megyei Közgyűlés képviselője hangsúlyozta, hogy Bujtor István igazgatóként "megmentette a veszprémi színházat, megmutatta: lehet ezt jól is csinálni".

Horváth Lászlóné, a színház gazdasági igazgatója arról beszélt, hogy Bujtor István "ember volt csupa nagybetűvel, de Eötvös Csöpiként nagyon elegánsan túl tudott lépni a kicsinyeskedéseken, a gondok gerjesztőin". Mint felidézte, színházigazgatóvá választása után egy hónappal már úgy beszélt, hogy a "mi színházunk", hitt a munkában, és abban, hogy lehet nívós színházat csinálni, és arra a nézők bejönnek. A gazdasági vezető szerint Bujtor István "nem kért, nem parancsolt, mindig irányt és példát mutatott".

Eperjes Károly, a színház művészeti tanácsadója is megemlékezett Bujtor Istvánról művészbarátja és vezetőtársa egy évvel ezelőtti halála kapcsán.

Az emléktáblát Bujtor Judit és Bujtor Balázs leplezte le. Nagy Károly veszprémi kanonok - aki Bujtor István barátja és gyóntatója volt - áldotta meg az emléktáblát.

Ezt követően a színháztól száz méternyire lévő Latinovits Játékszínt "átkeresztelték" Latinovits-Bujtor Játékszínre.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását