2024. március 29. - Auguszta

Vádemelés gyilkosság miatt

Befejezte a nyomozást a még tavaly novemberben, egy gépkocsi csomagtartójában talált holttest ügyében a Budapesti Rendőr-főkapitányság.
2010. szeptember 19. vasárnap 13:03 - HírExtra
A keletkezett iratokat a gyanúsított előzetes letartóztatása mellett, vádemelési javaslattal küldték meg a Fővárosi Főügyészségnek - olvasható a rendőrségi honlapon vasárnap megjelent tájékoztatásban.

A vádemelési javaslat mellett szól, hogy a beismerő vallomáson túlmenően személyi és tárgyi bizonyítékok erősítik, illetve támasztják alá a gyanúsítást, s az eljárás során kirendelt haemogenetikus (DNS-szakértő) véleménye szerint is a sértett vérével volt szennyezett a gyanúsított által a gyilkosság idején viselt cipő - hívta fel a figyelmet a közlemény.

2009. november 11-én Budapesten, a XIV. kerületi Gvadányi utcában egy parkoló jármű csomagtartójában egy halott férfit találtak. Az autót az elhunyt édesapja találta meg, aki a csomagtartót kinyitva bukkant rá a gyilkosság áldozatává vált fia holttestére. A BRFK életvédelmi osztálya akkor emberölés elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indított eljárást ismeretlen tettes ellen.

A nyomozók 12 órán belül megoldották a gyilkosságot. Feltérképezték az elhunyt ismeretségi körét, majd eljutottak a 25 éves P. Zsolthoz, aki kihallgatása során beismerte a terhére rótt bűncselekmény elkövetését.

A nyomozás adatai szerint P. Zsolt 2009. november 9-én megjelent egy XVI. kerületi háznál, ahol nagyobb összegű tartozása miatt vonta kérdőre a későbbi sértettet. A közöttük kialakult szóváltás fajult a végzetes lövésig. P. Zsolt, miután fejbe lőtte a sértettet, holttestét egy kocsi csomagtartójába rakta, majd egy autómentő segítségével szállíttatta azt abba a zuglói parkolóba, ahol később megtalálták. A gyilkos fegyvert, a sértett mobiltelefonját, valamint autójának kulcsát később a Dunába dobta, amelyek közül a búvároknak a mobiltelefont sikerült is megtalálni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását