2024. április 28. - Valéria

A hímnős Jancsi Ebesen

Jancsinak hívják, mégis lány. De az igazság kedvéért fiú is az a kis kecske, amelyik Ebesen született Béke Péter portáján.
2010. szeptember 17. péntek 12:07 - HírExtra
A Bors találta meg Ebesen a vidám, barátságos kecskét. Pont ezért a gyerekek nagy kedvence Jancsi, az kétnemű kecske. A négylábú még április végén látta meg a napvilágot, és mivel a heréje fejlett volt, gazdái, Béke Péter és felesége, Margó biztos volt benne, hogy fiú.

"Soha semmilyen gond nem volt vele. Nagyon barátságos, szereti, ha simogatják és babusgatják, ezért is imádják a gyerekek. A Jancsi nevet is az egyik kis vendégünk adta, ugyanis mi panziót vezetünk a férjemmel" – magyarázza Béke Péterné Margó.

"Abban a hitben éltünk, hogy egy lány és egy fiú kecskénk született, míg az unokám meg nem kérdezte egyszer tőlünk, hogy Jancsi miért guggol le, amikor pisil. Csak akkor tűnt fel számunkra, hogy valóban másként viselkedik, mint a fiatal bakkecskék. A férjemmel megvizsgáltuk, és akkor vettük észre, hogy hiányzik a hímvesszője, a két heréje között pedig női nemi szerve van. A viselkedése egyelőre fiús, torzsalkodik és ugrik a másikra. Negyven éve foglalkozunk állattenyésztéssel, de hasonló esettel még nem találkoztunk."

A Béke házaspár egyelőre még nem vitte el Jancsit az orvoshoz, mert eredetileg úgy tervezték, hogy télen kecskepörkölt lesz belőle. Most azonban elgondolkodtak, hogy ezt a különleges állatot esetleg megtartják. Ennek a gyerekek örülnének a legjobban, hiszen Jancsinál kezesebb kecske még nem született Ebesen.
Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását