2024. április 26. - Ervin

A nyugdíjasoknak elkészült a mézes-madzag terv

A Fidesznek sürgős célkitűzésévé vált az idősek felkarolása. Az önkormányzati választások kampányhajrájában létfontosságú nyitottnak lenni a szép korban levők problémájára.
2010. szeptember 15. szerda 07:59 - Fontos Erzsébet
Önzetlen a baráti kéznyújtás?

A gyarapodó Józsefváros
Számtalan esetben fordul elő, hogy a háziorvos ugyan kiállítja a beutalót, az érintettek nem tudják megoldani az oda illetve visszautazást, mert a betegségükből adódóan csak külső segítséggel képesek eljutni a szakrendelésekre, illetve az okmányirodába. Az idősöket szállító busz segítéségével szeptembertől ez már nem jelenthet gondot a VIII. kerületben élő nyugdíjasoknak.

www.jozsefvaros.hu
A miniszterelnök jelenleg panaszkodó üzenetek küldésére és gátlástalan kibeszélésre szorgalmazza az inaktív társadalmi réteget. A korosodó csoportot segítő dömpingből Kocsis Máté, a VIII.kerület polgármestere sem maradhatott ki. Kínos tény, hogy még a tavaly októberi választásokkor megesküdött a nyugdíjasoknak, hogy minden figyelmét rájuk fordítja és megvalósítja a bennük felmerülő kéréseket. A kisebbségi probléma és bűnözés megoldása túl nagy falat ahhoz, hogy rövid időn belül látványos sikereket mutathasson fel.

Valóban, a „nyóckerben” nem ildomos kizárólag a romákat érintő baljós árnyakra összpontosítani! A választásokat övező embertelen verseny eredeti és jól bevált ötleteket igényel. A Fidesz narancsuralmi kalapjából Kocsis is kihúzta a neki számozott, idősek pátyolgatására vonatkozó adukártyát. Így az említett célcsoportot könnyebben lehet a fifikásan kivitelezett mézesmadzaggal a számukra kijelölt útra terelni. Ennek következményeként a VIII.kerület fideszes polgármestere létrehozta az „idősbarát péntek” kezdeményezést.

Fuvarozásban érdekelt az önkormányzat

Az esemény keretében az önkormányzat azokat a Józsefvárosban élő időseket furikázza, akik egyénileg nem jutnának el a szakrendelésekre vagy éppen az okmányirodába a hivatalos ügyes-bajos dolgaikat intézni.

Sajnálom, hogy a reggeli rohanásból esetlegesen kimaradnak azok a momentumok, mikor az idősek képtelenek felszállni a villamosra és ki kell várni, míg valamelyik álszent fiatal feltolja a sej hajukat a járműre. Pedig korosabb embertársaink igazán utazhatnának esetleg későbbi időpontban induló tömegközlekedési eszközzel.

Gondoljunk csak bele, nem éppen életbevágó esemény a hajnali piacon való kofáskodás, amiért képesek vérmes törtetéssel dulakodni és elrontani a reggel álmos báját. Az öregek ezt a hasznos gesztust igazán kivitelezhetnék az erejük teljében levő, aktív embertársaikért. A fiataloknak épp elég bajuk van, hiszen a kormánynak még az sem elég, hogy a pénzükből finanszírozzák a léhűtőket és esetlegesen a bűnszervezet börtönviselt tagjait is.

Nagyvonalú előrelépés, hogy az önkormányzat a jövőben tíz-tizenöt embert minibusszal furikázik. Ráadásul a Józsefvárosi Egészségügyi Szolgálatnál és a Polgármesteri Hivatal Okmányiroda és Ügyfélszolgálati Ügyosztályán soron kívül kezelik az aggok ügyeit. Még egy ok, hogy a fiatalság dörmöghessen a bajsza alatt és csak arra összpontosítson, hogy  ezentúl csupán az igavonás keserűségét hivatott szolgálni.

Mégis, Kocsis feltehetően megalapozott felmérésekre és adatokra alapozza a ténykedéseit. A romákat nem lehet örökké integrálásra ösztönözni, hiszen a végcélban a pénzeket kizárólag a lebundázott befutókra érdemes tenni!
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gondolataink témában
Szívesen látná Orbán Viktort köztársasági elnökként?
Szó sem lehet róla
Jobb lenne, mint miniszterelnökként
Teljesen hidegen hagy
Csak, ha nincs más elfogadható jelölt
Igen, alkalmas a posztra
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását