2024. április 29. - Péter

Fidesz: már nem fordítva ülnek a lovon

Lázár János szerint a kormány nem kért száz nap türelmi időt, mert a választóknak a szocialisták kormányzása idején elfogyott a türelme.
2010. szeptember 13. hétfő 15:24 - HírExtra
A Fidesz frakcióvezetője Orbán Viktor miniszterelnök napirend előtti felszólalására reagálva hétfőn a parlamentben úgy fogalmazott: a választókban nincs türelem azokkal szemben, akik az elmúlt nyolc évért számadással tartoznak. Mint mondta, az emberek türelmetlensége hajtotta el az MSZP-t, és ez viszi a kormánypártokat előre.

"A magyar választók szeretnének egyértelmű és világos választ kapni arra: hogy jutott az ország csődbe, kik lopták szét" - mondta, hozzátéve: az ügyek tisztázását várják a kormánytól azok esetében is, akik mártírszerepbe bújva, politikai üldözöttként igyekeznek megúszni a felelősségrevonást.

Lázár János a kormányalakítás óta eltelt időből a legfontosabbnak azt nevezte, hogy már nem "fordítva ülünk a lovon", Magyarország nem azt keresi, miért nem lehet megoldani a gondokat, megadóztatni a bankokat, megvédeni a devizahiteleseket és megállítani a gázáremelést.
Mint mondta, a kormány legfontosabb érdeme, hogy "a reformdiktatúra után" visszaadta a kételkedés jogát és lehetőségét, elismerve, hogy nincsenek kizárólagos megoldások. Szavai szerint ez jelenti a demokráciát.

"Biztos, hogy csak megszorításokkal lehet kezelni a válságot? (...) Biztos, hogy adócsökkentéssel nem lehet gazdasági növekedést elérni? Biztos, hogy Szlovákiával szemben csak egyfajta politika létezik?" - sorolta a kérdéseket, amelyekre - mint mondta - a kormány új választ adott.
Lázár János arról is beszélt, hogy jóvátételt kell kapnia azoknak a becsapott baloldali választóknak, akiket az MSZP magára hagyott, "politikai hajléktalanná" tett.

Hozzáfűzte: a nézeteiket nem akarhatják megváltoztatni, de az ország újjáépítéséhez rájuk is szükség van.

Az árvíz utáni helyreállításról szólva a Fidesz frakcióvezetője azt mondta: Felsőzsolcán harminc nap alatt tíz új ház épült fel azoknak, akik fedél nélkül maradtak. "Ha sikerült harminc nap alatt néhány embernek, akkor sikerülhet néhány év alatt több millió embernek és az egész országnak is" - zárta beszédét.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását