2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Halálos balesetet szenvedett egy magyar hegymászónő

Hegymászás közben halálos balesetet szenvedett egy budapesti illetékességű magyar nő az ausztriai Stájerországban - erősítette meg az APA osztrák hírügynökség hírét szombaton a bécsi magyar főkonzul.
2010. szeptember 11. szombat 17:10 - HírExtra
Felszerelés nélkül

Az osztrák rendőrségtől kapott tájékoztatásra hivatkozva Németh Krisztina elmondta, hogy az 54 éves nőt pénteken este Stájerországban Tressenstein hegységben érte a halálos baleset. A magyar hegymászónő péntek délelőtt a Grimming hegycsúcsot kereste fel, majd délután - már felszerelés nélkül - a csúcs irányába újabb túrára indult. Miután estig nem tért vissza a helyi fogadóba, annak tulajdonosa értesítette a hegyi mentőket.

A mentők késő éjszaka, nem sokkal éjfél előtt találtak rá a magyar hegymászónő holttestére. A rendőrség közlése szerint a nő hegymászás közben lezuhant.

Németh Krisztina az MTI-nek elmondta, hogy a konzulátus az ügyészséggel együttműködve - a családdal egyeztetve - intézkedéseket tesz a holttest hazaszállítására. Erre valószínűleg a jövő héten kerül sor.
Forrás: MTI/HírExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását