2024. május 14. - Bonifác

Gázába is megérkezett a H1N1

A Gázai övezetben öt H1N1 vírussal fertőzött beteget találtak. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) közben közölte, hogy még az övezet egészségügyi dolgozói számára sincs elegendő vakcina.
2009. december 6. vasárnap 21:33 - HírExtra
Egy gázai illetékes, Haszan Kaláf elmondta, hogy az öt újinfluenzás esetet vasárnap diagnosztizálták. A vírus viszonylag késői felbukkanásának az oka ugyanaz, mint a Gázai övezetet jellemző krónikus hiánynak és nélkülözésnek: a 2007-ben foganatosított, szigorú izraeli blokád.

Izrael ugyanakkor azt állítja, hogy gyógyszerek, egészségügyi felszerelések szállítását nem korlátozza, s a palesztinok szerint is a probléma gyökere a Hamász és a Palesztin Hatóság - az övezetből kiebrudalt - hívei közötti rivalizálás. Utóbbi a felelős a térségbe irányuló gyógyászati szállításokért, és hírek szerint Mahmúd Abbasz kormánya általában "alulteljesít", és ez alól nem kivétel a H1N1 elleni vakcina sem.

A WHO szerint a térség másfélmilliós lakosságát ellátó nyolcezer palesztin egészségügyi alkalmazottnak csupán ezer adag oltószer jutott.

Aszad Ramlavi, Ciszjordánia egészségügyi hatóságának képviselője cáfolja, hogy szándékos lenne az akadozó ellátás. Mint elmondta, január végéig egy millió adag vakcina érkezik, amelyet elosztanak a két térség között. Ciszjordániában egyébként eddig 1250 új típusú influenzás esetet regisztráltak, Izraelben pedig háromezret.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását