2024. május 17. - Paszkál

Navracsics is jelen volt a kötcsei találkozón

A járások államigazgatási szintjének visszaállításáról is beszélt Navracsics Tibor közigazgatási és igazságügyi miniszter Kötcsén szombaton a Magyar Nemzet internetes oldalának beszámolója szerint.
2010. szeptember 5. vasárnap 07:32 - HírExtra
A Hír Tv-re hivatkozva több portál azt írja: a miniszter szerint államreformra van szükség, hogy a közigazgatás újra a közjót szolgálja.

Navracsics Tibor emlékeztetett arra, hogy a kormánytisztviselők jogállásáról szóló törvénybe belekerült a hazaszeretet fogalma, mert a kormány meggyőződése szerint a köz szolgálatában állóknak jogszabályi kötelességük a magyar emberek boldogulásának és az ország gyarapodásának elősegítése.

"A közszférának értékelkötelezettnek kell lennie, de ez (...) nem jelenthet pártpolitikai elkötelezettséget" - idézte a Heti Válasz online Navracsics Tibort.

Fellegi Tamás nemzeti fejlesztési miniszter a kötcsei találkozón tartott előadásában a lap szerint arról beszélt, hogy a kabinet nem a privatizáció, hanem az állami vagyon gyarapítása mellett kötelezte el magát. Ennek több olyan pontja van, ahol már előrehaladott egyeztetéseket folytatnak, például az energiaszektor területén.

Fellegi Tamás megismételte: a kormány szeptember végéig megállapodhat az energiacégekkel arról az új tarifarendszerről, amely lehetővé teszi, hogy a gáz és az áram ára ne emelkedjen.
A miniszter szerint a Gyurcsány-Bajnai kormányok olyan állapotot hagytak örökül, ahol a korrupció csúcspontja maga az államszervezet volt.

A www.orbanviktor.hu tudósítása szerint a rendezvényen előadást tartott Orbán Viktor. A miniszterelnök öt feladatról beszélt. Ezek: az önkormányzati választás, amelynek „nem ígéretekről, hanem a valóságról kell szólnia”; a jövő évi költségvetés, amelynél fontos, hogy valós számokra épüljön; az új Széchenyi-terv, amely lehetőséget ad azoknak, akik eddig nem kaptak esélyt; az új alkotmány, amelyet 2011 tavaszán szerinte mindenképpen el kell fogadni; valamint Magyarország európai uniós elnöksége.

Schmitt Pál köztársasági elnök az előzetes várakozásokkal szemben nem vett részt a rendezvényen. A tanácskozáson jelen voltak miniszterek, államtitkárok és politikusok. Továbbá ott volt - mások mellett - Csoóri Sándor író, Sára Sándor filmrendező-operatőr, Balázs Péter színházigazgató, Eperjes Károly színész, Balázs Fecó zenész.

A találkozó résztvevői ezúttal a Mádl Dalma által létrehozott „Istenadta Tehetség” Kistelepülések Hátrányos Helyzetű Tehetséges Gyermekeiért Alapítvány javára adakoztak.

A kötcsei találkozót 2004 óta évente rendezik meg fideszes politikusok és a jobboldali értelmiségi holdudvar részvételével a Somogy megyei településen. A tanácskozás nem nyilvános, a meghívottak köréről a szervező alapítvány dönt.

A szervezők nevében Balog Zoltán, a Polgári Magyarországért Alapítvány kuratóriumi elnöke korábban az MTI-nek azt mondta: a „Nemzeti kormányzás” mottójú idei találkozón áttekintik a kormányzás eddigi tapasztalatait, a meghívott kormánytagok segítségével pedig előre is nézhetnek a résztvevők.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

Paddington
2010. szeptember 5. 08:30
A járások államigazgatási szintjének viszaállitásáról beszélt Navracsics T.Jaj ne!Ismét lesz Járási Tanács?Ez hány milliárdba kerül majd?Az államigazgatás egyszerüsitéséről volt eddig szó,nem az eddig is tulméretezett létszám,intézmény,eszköz stb.emeléséről.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását