2024. május 15. - Zsófia, Szonja

Izrael ismét lecsapott

Az izraeli légierő támadást hajtott végre szombat este a Gázai övezet déli részén, megtorlásul izraeliek elleni támadásokért.
2010. szeptember 5. vasárnap 11:49 - HírExtra
A három légicsapásban egy palesztin meghalt, egy eltűnt, további három pedig megsebesült. Két légicsapást csempészalagutak ellen hajtottak végre az egyiptomi határon, Rafah határváros közelében. Az egyik alagút beomlott és maga alá temetett egy embert. Egy másik ember eltűnt, egy harmadik pedig súlyosan megsebesült a föld alatt. A felszínen is megsebesült két palesztin. A harmadik támadás célpontja az övezetet irányító Hamász radikális szervezet fegyveres szárnyának egy használaton kívüli bázisa volt, Hán-Júnisz várostól keletre.

Egy izraeli katonai szóvivő megerősítette, hogy a légierő három csapást mért az övezetben, hozzátéve, hogy a harmadik esetben egy olyan alagutat vettek célba, amely Izrael irányába halad, lehetővé téve, hogy a határ közeléből indítsanak el rakétát izraeli terület felé. A légitámadás válasz volt több olyan ciszjordániai merényletre (zsidó telepesek ellen irányulókra), amelyeknek elkövetőjeként a Hamász jelentkezett, valamint a szombati rakétatámadásra, amelyet az övezetből indítottak Izrael ellen - mondta. Ez utóbbi nem követelt áldozatot az izraeli hadsereg szerint. A Negev sivatag nyugati szektorában, lakatlan területen ért földet a lövedék.

Benjámin Netanjahu izraeli miniszterelnök és Mahmúd Abbász palesztin elnök csütörtökön, 20 hónap szünet után, Washingtonban újrakezdték a közvetlen tárgyalásokat a két fél közötti békéről, amelyet a Hamász hevesen ellenez.

A Hamász fegyveresei a zsidó telepesek elleni merényletek után újabb akciókkal fenyegetőztek.

Izrael 2008 december végén nagyszabású offenzívát indított a Gázai övezet ellen, hogy véget vessen az onnan kiinduló, izraeli célpontok elleni rakétatámadásoknak. Ezek azóta jelentősen csökkentek, de ez év eleje óta így is vagy 110 rakéta és aknagránát érte a zsidó államot a palesztin területről.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását