2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Zsidó volt Hitler anyja?

Elképesztő állítással rukkolt elő egy újságíró és egy történész. A két kutató szerint ugyanis a náci diktátornak, Adolf Hitlernek zsidó és afrikai vér is csörgedezett ereiben, amit DNS-vizsgálatokkal is bizonyítanak.
2010. augusztus 25. szerda 10:58 - HírExtra
Zsidó és afrikai felmenői is voltak Adolf Hitlernek, aki hatalma idején több népcsoport kiirtását is elrendelte. Jean-Paul Mulders újságíró és Marc Vermeeren történész egy belga újságban közölte kutatásuk eredményeit, amely során Hitler harminckilenc, még élő rokonát sikerült megtalálniuk. Így bukkantak rá egy Ausztriában élő farmerre, akit csak Norbert H.-ként emlegetnek cikkükben és állítólag a náci diktátor unokatestvére, valamint az Amerikában élő, 61 éves Alexander Stuart-Houstonra, aki Hitler unokaöccse. A kutatók szerint ők a legközelebbi, még élő rokonai a diktátornak.

DNS-mintákat vettek a rokonoktól, amelyből kiderült, hogy Hitler vérében vannak olyan kromoszómák, amelyek leginkább a berber, illetve a zsidó népcsoportokra jellemzők, viszont Nyugat-Európában és Németországban egyáltalán nem elterjedtek.

- Megdöbbentő eredmény - véli Ronny Decorta genetikus, aki egyáltalán nem tartja lehetetlennek, hogy Hitlernek voltak észak-afrikai és zsidó felmenői. A cikk szerzői szerint a teszteket jegyzett laborokban végezték, így az eredmények hivatalosak. A vizsgálatok szerint tehát a zsidók kiirtására készülő és a holokausztot elrendelő diktátor csaknem egy ötödrészt zsidó származású volt. Hitler zsidó felmenőiről egyébként nem ez az első pletyka, több történész szerint apja, Alois Hitler is egy cseléd és egy fiatal zsidó törvénytelen gyermekeként látta meg a napvilágot.

Forrás: Bors/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását