2024. április 26. - Ervin

Itt van az ősz, itt van újra

Előadások, főzőbemutató és kiállítás mellett kabaré és koncertek is szórakoztatják az érdeklődőket csütörtökön az Őszköszöntő Fesztivál elnevezésű rendezvényen Újbudán.
2010. augusztus 25. szerda 17:48 - HírExtra
Az "Aktív élet 60 felett…" című egésznapos programsorozatot Molnár Gyula, Újbuda polgármestere nyitja meg, majd átadja a Q-AGEING projekt keretében meghirdetett, a minőségi időskort bemutató Hihetetlen nagyik című képregénypályázat díjazottjainak az elismeréseket - közölte Zarnóczay Szilvia sajtófőnök szerdán az MTI-vel.

A Polgármesteri Hivatalban és az Újbuda 60+ Klub és Programközpontban a közönség meghallgathatja egyebek mellett Iván László professzor előadását az időskori egészség fenntarthatóságáról, Janza Frigyes rendőr vezérőrnagyot az időskori bűnmegelőzésről, Monspart Saroltát a táplálkozás és mozgás egyensúlyáról, Erős Antónia műsorvezetőt az egészséges életvezetésről. Bede Róbert mesterszakács egészséges ételeket készít, délután pedig Dévai Nagy Kamilla, Gallusz Nikolett és Kovács Kati koncertje színesíti a programokat.

Az Albertfalvi Közösségi Házban népviseletbe öltözött babák kiállítása, a Karinthy Szalonban a Magyar Elektrográfiai Társaság tárlata, a Kelenvölgyi Közösségi Házban előadások a kínai gyógyászatról, az Őrmezei Közösségi Háznál szabadtéri sütés-főzés várja az érdeklődőket.

Mivel a programok a kerület több pontján zajlanak, a helyszínek között ingyenes buszjárat közlekedik.

A Q-AGEING projekt keretében összesen 5 ország 6 városában tartanak hasonló rendezvényt, a közös kapocs a képregény-kiállítás. Minden városban helyi művészeket kértek fel arra, hogy készítsenek képregényt a minőségi időskorról.

Az újbudai nyílt nap látogatói a magyar alkotások mellett három genovai képregényt is láthatnak, ezek közül kell kiválasztaniuk azt, amely a továbbiakban Genovát képviseli a projekt többi helyszínén. Az újbudai képregények közül a maribori nyílt nap közönsége választja ki, hogy melyik alkotás járja be Európát.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Kultúra témában
Szeret színdarabokat látogatni?
Rajongok a színházért!
Amennyiben időm és pénztárcám engedi, igazán örömmel teszem!
Évente egyszer-egyszer megesik
Évek óta nem voltam színházban, de szeretnék eljutni
Évek óta nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
Soha nem voltam színházban és nem is érdekel a dolog
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását