2024. május 25. - Orbán

Csődbizottságot állítanak a BKV rendbetételére

A BKV gazdasági helyzete miatt csődbizottságot hoz létre a Nemzetgazdasági Minisztérium, hogy rendbe tegye a közlekedési vállalat pénzügyeit.
2010. augusztus 25. szerda 14:27 - HírExtra
A csődközeli állapotba került a BKV, tulajdonosa, a Fővárosi Önkormányzat nem tud úrrá lenni a végkielégítési és korrupciós botrányokban is érintett közlekedési cég tarthatatlan pénzügyi helyzetén-áll a Nemzetgazdasági Minisztérium lapunkhoz eljuttatott közleményében.

Ezért a kormány úgy döntött, hogy a BKV rendbetételének első lépéseként háromtagú csődbizottságot állít fel. A bizottságot - melynek tagjait a nemzetgazdasági miniszter, a nemzeti fejlesztési miniszter és a belügyminiszter jelöli ki - a Nemzetgazdasági Minisztérium Államháztartásért felelő Államtitkára, Dr. Naszvadi György vezeti.

A BKV jövőjéről, és a pénzügyi mentőcsomagról a kormány már az új városvezetéssel kíván tárgyalni.

Demszky Gábor (SZDSZ) főpolgármester július 26-án közölte, hogy októberben veszélybe kerülhet a BKV fizetőképessége, ha az Orbán-kormány nem fizeti ki a Bajnai-kabinet által 2009. decemberben vállalt támogatást. A Bajnai-kormány által ígért 7,6 milliárdos támogatásnak július 15-ig kellett volna a BKV-hoz megérkeznie.

A BKV a 2010-es költségvetését úgy tervezte, hogy határidőre megérkezik a kormánytól a megállapodásban rögzített 17,4 milliárd forintos plusz támogatás és így az elmúlt évi 23 milliárdos hiány 2010 év végére 3,7 milliárd forintra csökken.

Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
A hozzászóláshoz be kell jelentkeznie »
Hozzászólás:

helix
2010. augusztus 25. 15:44
Azt is meg kéne nevezni, ki tehet arról, hogy ilyen helyzetbe jutott a bkv.
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását