2024. április 20. - Tivadar

Elvitte egy óvoda tetejét a vihar

Leszakította és elvitte egy óvoda teljes tetőzetét az éjszakai vihar Veszprémben, az Avar utcában - tájékoztatta a megyei katasztrófavédelem ügyeletese szombaton az MTI-t.
2010. augusztus 14. szombat 12:02 - HírExtra
A megyeszékhelyen mintegy 15-20 helyen dőlt ki fa villanyvezetékre vagy szakadt el a vezeték a nagy erejű vihar miatt - mondta Kővári László. Veszprémben különösen a dózsavárosi területen keletkeztek jelentősebb károk; fák dőltek autókra, közútra, épületekre, illetve elektromos vezetékekre. A városrészben fennakadások voltak az áramszolgáltatásban.

Az ügyeletes tájékoztatása szerint szintén fák dőltek ki utakra, vezetékekre, házakra és autókra Ajkán, Pápán és a környékükön is. Kővári László szerint a három városban - Ajka, Pápa, Veszprém - mintegy 7-8 épület tetejét szakította le vagy rongálta meg erősen a viharos szél.

Csetény, Szápár és Kerta községekben villám csapott lakóházakba és melléképületekbe, Hajmáskéren pedig 500 szalmabála égett villámcsapás következtében.

A megyei tűzoltóknak az éjszaka folyamán 70 riasztásuk volt - mondta Kővári László, megjegyezve, hogy szinte valamennyi egységük a helyszíneken dolgozik még szombaton kora délelőtt is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását