2024. május 18. - Erik, Alexandra

Indonézia megelégelte

Az indonéziai hatóságok őrizetbe vettek hétfőn Jáva szigetén egy radikális muszlim papot iszlamista fegyveresek kiképzőtáboraival fenntartott kapcsolatai miatt - közölte egy kormányilletékes.
2010. augusztus 9. hétfő 08:37 - HírExtra
Ansyaad Mbai, a kormány terrorellenes hivatalának vezetője elmondta: a rendőrségnek szilárd bizonyítékai vannak arra, hogy Abu Bakar Bashir kapcsolatban állt az ország nyugati Aceh tartományában található kiképzőtáborokkal, ahol merényleteket terveztek az államfő ellen. Bashirt a Jemaah Islamiyah regionális terrorista szervezet szellemi vezérének tartják. A hatóságok Jemaah Iszlamiyah-t teszik felelőssé a 202 halálos áldozattal járó, nyolc évvel ezelőtti bali merényletért, amelyben számos külföldi turista is életét vesztette.

Bashirt a merényletben való részvétele miatt bebörtönözték, de 2006-ban szabadlábra helyezték. Mostani őrizetbe vétele előtt öt másik személyt is letartóztattak, és robbanószert foglaltak le Jáva nyugati részének több térségében.

A rendőrség nem adott indoklást a letartóztatásokra, de megfigyelők emlékeztetnek arra, hogy Susilo Bambang Yudhoyono indonéz elnök szombaton közölte, hogy egy ellene készülő merényletet hiúsítottak meg a hatóságok.

Indonéziában nagyszabású terrorista-ellenes műveletbe kezdtek a biztonsági erők azt követően, hogy februárban Aceh tartományban egy illegális kiképzőközpontra bukkantak. Az akciók során több terroristával végeztek, köztük a Jemaah Islamiyah Dulmatin néven ismert vezetőjével.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Külföld témában
Mit várhatunk Joe Biden elnökségétől?
Visszatér a józan ész a Fehér Házba
Újra jön a neoliberalizmus
Semmi nem változik
Biden megbuktatja az európai féldemokráciákat
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását