2024. április 29. - Péter

Győzike koporsóbiznisze nem fedezi a tartozást?

Győzikéék már több mint egy éve rendszeres szereplői az APEH negyedévente kiadott, fél éven túl tartozó, 10 millió forintot meghaladó csúcsadózók listájának.
2010. augusztus 9. hétfő 11:40 - HírExtra
A legfrissebb kimutatásokban is szerepelnek, így a nevük újra olvasható a 2010. június 30-án közzétett 3272 adós között. Összességében legalább 32 milliárd 720 milliós kötelezettséget nem fizettek ki az adófizetők.

A népszerű énekesnek már 2007 májusában is meggyűlt a baja a hatósággal, akkor 20 millió forintra bírságolta az APEH, miután vagyonosodási eljárást indítottak ellene.
A népszerű énekes már többször szabadkozott, hogy az utolsó fillérig kifizeti a fennálló tartozást. 2009 novemberében a Blikknek mondta: rendezi a számlát, de ahhoz senkinek semmi köze, hogy miből fizet.

A showman akkoriban arról beszélt, hogy már nem szenvednek pénzszűkében, hiszen jól megy a koporsóbiznisz. A kérdés csak az, hogy akkor miért nem fizetett, ha ilyen sikeres üzletember? Valószínűsíthető, hogy jobbnak látta családjára és kényelmére fordítani a milliókat.

Idén áprilisban az RTL Klub kamerái előtt Budapesttől 40 kilométerre található új családi házukat mutogatta, és arról dicsekedett, hogy a legmodernebb konyhai gépekkel, a mai divatnak megfelelő bútorokkal rendezték be. Idén júliusban pedig a csapból is azt folyt, hogy a család három hetes Balin eltöltendő luxusnyaralás keretében pihente ki a hazai jómód fáradalmait. Egy magát megnevezni nem kívánó ismerős szerint három millió forintot fizettek a pihenésért. Ez beigazolódni látszik abból a számtani számolásból, miszerint az utazási irodák kínálatában az egy hetes utazás Balira, a legolcsóbb szállodában is 150 ezer forintba kerül. Mivel ők négyen mentek, három hétre, így legalább 1,8 millió forintot kellett fizetniük.

De vajon mi az oka annak, hogy Győzike fittyet hány az adóhatóság követelésére? Miközben köztudott, hogy egy átlag állampolgárt azonnal meghurcolnak, és eljárás alá vonnak, majd később megbüntetnek. A napokban olvashattunk olyan esetekről, hogy az APEH lecsapott az internetes oldalakon használt gyerekruháikat árusító kismamákra, de naponta találkozhatunk olyan esetekkel is, hogy valakinek a fizetéséből vonják le a tartozását. Így vagy úgy a hatóság behajtja a pénzt. Előfordult olyan eset is, hogy egy 60 ezer forintos tartozás miatt egy 2 millió forintot érő autóra tettek foglalást. Valóban gyanús, hogy a sztárt sohasem tudják megfogni. Mi állhat a hivatali téblábolás hátterében?

Névtelenséget kérő APEH-dolgozó szerint csupán elég, ha jó ügyvédje van az adósnak, aki képes elhúzni az ügyet. 6 év után elévül a tartozás és senki nem tud ellene semmit tenni. A másik jól bevált módszer, hogy semmi sincsen az adós nevén. Számtalanszor hallani, hogy ingatlanokat, különféle értéktárgyakat a családtag nevére írnak, így gyakorlatilag nincs miből behajtani a tartozást. Korábban a nagyhalaknak nevezett csalók is horogra akadtak, ma már ez nem jellemző. Győzike adósságát persze le lehetne vonni a szerepléseivel megszerzett bevételeiből, de valószínűleg ezt sem a nevére kiállított számláról kapja kézhez.

Forrás: Blikk/HirExtra
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sztárhírek témában
Ön követi a Való Világ hatodik szériáját?
Ezzel kelek és fekszem!
Bele szoktam pillantani, ha időm engedi
Rá-ránézek, de nem foglalkoztat különösebben
Nem nézem
Nem nézem és ellenzem is, népbutításnak tartom!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását