2024. április 19. - Emma

Az LMP közétette a civil-szervezetek listáját

Az LMP a Levegő Munkacsoportot, a Magyar Természetvédő Szövetséget (MTVSZ), a Méltóságot Mindenkinek Mozgalmat, a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) nevű szervezetet és a Védegyletet kéri fel, hogy segítsék elképzeléseikkel az Országgyűlés új alkotmányt előkészítő bizottságának munkáját - közölte a testület LMP-s tagja.
2010. július 30. péntek 16:44 - HírExtra
Szilágyi Péter, az alkotmány-előkészítő eseti bizottság tagja közleményében emlékeztetett arra, hogy kezdeményezésükre minden frakció megjelölhet öt társadalmi szervezetet, amelytől véleményt kér az új alkotmány koncepciójáról az eseti bizottság elnöke.

Hangot adott annak a véleményének, habár az alkotmány-előkészítő eseti bizottság első ülésén kézhez kapott munkarend meghatározta, hogy a bizottság elnöke milyen szervezeteket kér fel véleményezésre, ám a civil szféra ebben meglepő módon nem kapott helyet. Ugyanakkor az LMP szerint nem lehet megalkotni az új alaptörvényt a társadalmi szervezetek részvétele nélkül.

Szilágyi Péter kitért arra is, hogy a társadalmi részvétel minél teljesebb körű érvényesülését kívánják elősegíteni, ezért az öt hivatalosan jelölhető szervezeten kívül az előkészítésben számos egyéb civil szervezettel is szorosan együtt kívánnak dolgozni.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását