2024. május 21. - Konstantin

MSZP: a kormány a devizahiteleseket is védje be

Az MSZP azt követeli, hogy a kabinet a másfélmillió devizahitelest is haladéktalanul vonja be a nemzeti centrumba, mert ezeknek az embereknek is szüksége lenne a kormány védelmére.
2010. július 23. péntek 13:30 - HírExtra
Orbán Viktor miniszterelnök csütörtöki parlamenti beszédében beszélt a nemzeti centrum megszületéséről, amely - mint fogalmazott - a józan ész közössége.

Az MSZP szerint azonban úgy tűnik, hogy az Orbán Viktor által létrehozott nemzeti centrumba nem tartoznak bele a devizahitelesek. Az ellenzéki párt az MTI-hez pénteken eljuttatott közleményében felidézi, hogy április 9-én az euró 266, a svájci frank 186 forintba került. Most, július 23-án az euró 284, a svájci frank 212 forint. "Szakértők szerint nagyjából 20 százalékkal kell többet fizetnie a devizahiteleseknek áprilishoz képest a Kósa-Szijjártó és az Orbán-Matolcsy +nemzetrontó tandemek+ felelőtlen kijelentéseinek következtében" - írják, hozzátéve, hogy "ezek az emberek szó szerint milliárdokat loptak ki 1,5 millió ember zsebéből".

A szocialisták ezért azt követelik, hogy a kormány haladéktalanul vonja be a másfélmillió devizahitelest is a nemzeti centrumba, kérjen bocsánatot a "kirabolt devizásoktól", és valamilyen formában kártalanítsa őket.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását