2024. május 2. - Zsigmond

Nagyon piros alma

Piros húsú almát nemesítettek svájci kertészek. Az új fajta kívülről semmiben sem különbözik a megszokott gyümölcsöktől, belül viszont a - paradicsomhoz hasonlóan - egészen a magokat védő hártyás burokig élénkpiros húsa van.
2010. július 19. hétfő 11:10 - HírExtra
Markus Kobert svájci csemetekert-tulajdonosnak húsz év alatt sikerült különböző fajták keresztezésével előállítani az almát, amelynek az íze is kitűnő a BBC jelentése szerint. Az új fajta a Redlove nevet kapta, és kétféle - korai és későn érő - változatban kapható.

A Redlove pedig nemcsak megjelenésében és az ízében különleges. A piros húsú gyümölcs antioxidánsokban is gazdag, ezért fogyasztása egészségesebb a hagyományos fajtáknál.
A facsemetéket Nagy-Britanniában ősztől kezdve árusítják, az első termés az ültetés utáni második évben várható.

Brit hobbikertészek már több mint 1500 csemetét rendeltek. Az új fajtából azonban Európa-szerte is több ültetvényt hoztak létre, ezért a piros húsú alma öt éven belül a boltok polcain is megjelenhet.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását