2024. április 25. - Márk

Allergiaellenes honlapot indítanak

Az allergiás náthában szenvedők tudásának növelésére, elsősorban a fiatalokat megcélzó allergiaellenes honlapot indít a parlagfűszezon kezdetén, augusztus 1-jén egy gyógyszeripari vállalat, amely sajtótájékoztató keretében mutatta be az indítandó portált szerdán.
2010. július 14. szerda 15:28 - HírExtra
Érczy Zsolt kommunikációs szakértő szerint a Boehringer Ingelheim által indított honlap (www.ormonolog.hu) a videomegosztó portálok mintájára készült, mivel a kampány alapját ismert és amatőr színészek közreműködésével készített kisfilmek alkotják.

A szereplők Edmond Rostand Cyrano de Bergerac című drámájának Orrmonológjából mondanak el részleteket profán, szokatlan helyzetekben. A rövidfilmek alapja a humor, a váratlan fordulatok, meghökkentő jelenetek. Érdekes és vicces élmény látni például a metróban jegyeket kérő ellenőrök reakcióját a monológot előadó bliccelő előadására.

A téma iránt érdeklődők elküldhetik saját alkotásaikat is, és a honlapon szavazhatnak a legjobb orrmonológra. A kampány végén értékes utazásokat sorsolnak ki a játékban részt vevők között - tette hozzá Érczy.

Az oldal látogatói az allergének elkerülésével kapcsolatos tanácsokról, tévhitekről, az allergia osztályozásáról és diagnózisáról, kezeléséről is informálódhatnak. A honlapon tudástesztet tölthetnek ki, az allergiás náthával kapcsolatos kifejezéseket megkereshetik a kislexikonban, egyéb kérdéseiket pedig - az interaktivitást biztosítva - allergológus szakorvosnak is feltehetik.
Rónai Zoltán allergológus, pulmonológus elmondta, hogy ma Magyarországon a teljes lakosság 25 százaléka szenved allergiás náthában. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) előrejelzései szerint 2025-re a világ népességének már 50 százaléka allergiás lesz.

A szakember kiemelte: sajnálatos tény, hogy az allergia egyre nagyobb arányban jelenik meg a fiatalok, a 15-25 év közöttiek körében. A genetikai okok és a civilizációs tényezők - a dízelkorom-részecskék által "megvadított" pollenszemcsék, ételszínezékek, dohányfüst - hatására kisgyermekkorban kezdődik a betegség, a tünetek pedig legtöbb esetben már húszéves kor előtt megjelennek.

Az allergia jelentős mértékben képes rontani az életminőséget, bizonyos esetekben még az asztmánál is rosszabb hatással van a beteg teljesítményére, életminőségére.
Az allergia hazánkban alulkezelt betegség: a 2,5 millióra becsült allergiás közül csupán 220 ezer kap orvosi kezelést.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Életmód témában
Drogok legalizálása?
Igen
Egyes fajtákat, rendezett, ellenőrzött körülmények között igen
Soha!
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását