2024. május 18. - Erik, Alexandra

Nincs egyezség Szikszón

Tiltakozó fórumot tartanak az árvízkárosultak kedden Szikszón a város polgármesterének kezdeményezésére amiatt, hogy kormány a magántulajdonú ingatlanokban keletkezett szerkezeti károkat nem téríti meg. A település alpolgármestere viszont úgy látja, hogy a polgármester az érintettek nehéz helyzetét kihasználva már megkezdte kampányát az őszi önkormányzati választásokra.
2010. július 12. hétfő 15:36 - HírExtra
A július 13-i rendezvény kezdeményezője a Szívvel Szikszóért Mozgalom alapítója, Füzesséri József (MSZP-SZDSZ), Szikszó polgármestere. Tájékoztatása szerint májusban és júniusban az évszázad legnagyobb tragédiája érte Szikszót: május 17-ére virradóra több mint 400 lakásba tört be a Vadász-patak, méteres vízzel árasztva el a házakat, pillanatok alatt tönkretéve életek teljes munkáját.

A polgármester közlése szerint a Fidesz-KDNP vezette magyar kormány a magántulajdonú ingatlanokban keletkezett szerkezeti károkat nem téríti meg. Ez Szikszón azt jelenti, hogy hat összedőlt ház kivételével mindenkinek a saját költségén kell helyreállítania az épületét.
Füzesséri József kiemelte, hogy a családok önhibájukon kívül kerültek ebbe a helyzetbe, ezért mélyen igazságtalannak és megengedhetetlennek tartja ezt a döntést. Rendkívül méltatlannak és az emberek bizalmával való visszaélésnek nevezte azt, hogy a kormány elvégeztette a magáningatlanokban a kárfelmérést, ezzel is azt az illúziót keltve az emberekben: számíthatnak e károk megtérítésére.

A szikszói tiltakozók célja az, a kormány változtassa meg a döntését és ne hagyja cserben az önhibájukon kívül bajbajutottakat - tette hozzá.
Boholy György, a város alpolgármestere és az önkormányzat Szövetség Szikszóért képviselőcsoportjának hét tagja ugyanakkor azt közölte az MTI-vel: Füzesséri József polgármester a szikszói lakosok jelentős részét sújtó árvizet "az MSZP szócsöveként" saját választási kampánya céljára használta, illetve használja ki.

"Annak ellenére, hogy a szociálliberális kormányzat 2002-től, Füzesséri József (MSZP-SZDSZ) polgármester pedig 2006 óta úgyszólván semmit nem tett a szikszói kedvezőtlen ár- és belvízhelyzet megoldásáért, a polgármester most az Orbán-kormányra hárítja a felelősséget, ezért képviselőcsoportunk elhatárolódik nyilatkozataitól - írták.

Boholy György leszögezte: a szikszói polgárok árvíz elleni védekezésben megnyilvánuló példás összefogása, együttműködése bizonyította, hogy "nincs baloldali vagy jobboldali árvíz". A polgármester a kampányával csak a választási népszerűséget hajhássza, s nem a bajba jutott embereken akar segíteni, ezért Füzesséri József alkalmatlan a polgármesteri feladat ellátására - közölte nyilatkozatában az alpolgármester.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását