2022. szeptember 30. - Jeromos

Ukrajna kifizette a gázszámlát

Ukrajna átutalta a júniusi orosz gázimport teljes ellenértékét, közel 710 millió dollárt a Gazprom orosz gázipari cég számlájára - jelentette be a Naftogaz ukrán gázipari cég kedden. Ukrajnának július 7-éig kellett rendeznie az összeget a két ország közötti megállapodás értelmében.
2010. július 6. kedd 19:38 - HírExtra
Ukrajna mintegy 3 milliárd köbméter orosz földgázt importált júniusban. A második és a harmadik negyedévben Ukrajna 236 dollárt fizet ezer köbméter orosz földgázért. Az elmúlt év elején már másodszor alakult ki többhetes válság Kijev és Moszkva között a kifizetetlen gázszámlák miatt, s a gázcsap elzárása a tél közepén Kelet- és Nyugat-Európában egyaránt súlyos gondokat okozott.

Idén áprilisban Oroszország beleegyezett abba, hogy mintegy 30 százalékkal csökkenti az Ukrajnának szánt földgáz árát, cserébe azért, hogy az orosz Fekete-tengeri flotta a 2017-ig érvényes bérleti szerződés lejárta után is használhatja Szevasztopol kikötőjét.

Az új ukrán vezetés számára létszükség volt a gázimport árának csökkentése a 2010-es költségvetési célok eléréséhez, és ahhoz, hogy biztosítsa az újabb IMF-hitel feltételeit.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását