2024. március 29. - Auguszta

VB-2010: a brazil kapitány lemondott

Lemondott posztjáról Dunga, a brazil labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, miután együttese 2-1-es vereséget szenvedett a hollandoktól a dél-afrikai világbajnokság pénteki negyeddöntőjében.
2010. július 3. szombat 07:00 - HírExtra
"Amikor kineveztek, már akkor mindannyian tudtuk, hogy a megbízás négy évre szól" - fogalmazott a 46 esztendős szakvezető. "Szomorú és nehéz, azt hiszem, senki sincs felkészülve a vereségre."

Dunga 2006 júliusában váltotta Carlos Alberto Parreirát, miután a gárda búcsúzni kényszerült a 2006-os vb negyeddöntőjében. Kinevezése kisebb meglepetést okozott, mert korábban még sehol sem dolgozott trénerként. A játékosként 1994-ben világbajnok szakember első döntései között szerepelt megválni olyan sztároktól, mint Cafu, Ronaldo, vagy Roberto Carlos. Később Ronaldinhóval is megromlott a viszonya, így a dél-afrikai tornára nem hívta meg az AC Milan középpályását.

Dunga irányításával a brazilok 2007-ben Copa Americát, 2009-ben Konföderációs Kupát nyertek, a vb-re pedig a selejtezőcsoport első helyezettjeként jutottak ki.


Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Sport témában
Kijutunk-e a labdarugó világbajnokságra?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását