2024. március 29. - Auguszta

Űrtábort szervez a MANT

Csillagászati előadások, leszállóegység készítése, robotrepülő irányítása szerepel a Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) által szervezett űrtábor programjában, amelyre július 4-10. között kerül sor Gyomaendrődön, ahová Farkas Bertalan űrhajós is ellátogat.
2010. július 2. péntek 18:30 - HírExtra
A MANT közleménye szerint a társaság 1994 óta szervezi meg évente az űrkutatás iránt érdeklődő fiatalok számára a tábort, ahol a résztvevők bővíthetik az űrtevékenységgel, az űrkutatások változatos alkalmazásával kapcsolatos ismereteiket.

A negyven táborlakót izgalmas programok, előadások, vetélkedők várják, de a középiskolások július 6-án részt vehetnek egy igazi robotrepülőgép irányításában is.

"Ez lesz az első alkalom Magyarországon, hogy a polgári szféra interaktív módon, testközelből tanulmányozhat működés közben egy robotrepülőgépet. A repülés közben készülő felvételek a földi vezérlőállomáson valós időben nézhetők" - hangsúlyozza a MANT közleménye.
A tervek szerint július 6-án ellátogat az űrtáborba Farkas Bertalan űrhajós is.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Tudomány témában
Ön szerint mi okozta a koronavírust?
Egyszerű véletlen
Az állatok és emberek közt megnövekedett találkozásszám
Kína terjesztette gazdasági előnyökért
Trump áll mögötte
Nem tudom, de nem lehet véletlen
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását