2024. április 19. - Emma

Uzsorásokra csaptak le a kommandósok

Kommandósok csaptak le uzsorásokra kedd hajnalban a Heves megyei Tarnabodon - jelentette be az Egri Nyomozó Ügyészség vezetője sajtótájékoztatón Egerben.
2010. június 29. kedd 16:50 - HírExtra
Az akciót azt követően hajtották végre, hogy a gyanúsítottak tanúkat fenyegettek meg életveszélyesen. Arra akarták rábírni őket, hogy változtassák meg korábbi vallomásukat - közölte Hadú Tamás, hozzátéve: három férfit és egy nőt vettek őrizetbe, s kezdeményezték az előzetes letartóztatásukat.

Sasi Csaba, a Heves Megyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi osztályának vezetője elmondta: még május elején elfogtak a településen két uzsorást, akik életveszélyes fenyegetésekkel a kölcsönadott összeg sokszorosát követelték adósaiktól.

A nyomozás során most történt meg a gyanúsítottak és a sértettek szembesítése, ám előző nap a gyanúsítottak közeli rokonai megkeresték a sértetteket és újra megfenyegették őket. A megfélemlített emberek viszont beszámoltak a rendőrségnek a történtekről. Ezek után hajtották végre a rendőrök az akciót, s az adósok a szembesítés során is kitartottak vallomásuk mellett - tette hozzá Sasi Csaba.

Juhász István, a megye rendőrkapitánya azt hangsúlyozta, hogy az elmúlt időszakban fokozták a rendőri jelenlétet a dél-hevesi térségben. Ennek is köszönhető, hogy Tarnabodon például 2010 első félévében az előző esztendő azonos időszakához képest tizenegyről egyre csökkent a lopások száma, s a korábbi nyolc betöréssel szemben csupán egy ilyen bűncselekmény történt.

A rendőrkapitány ugyanakkor mérföldkőnek nevezte a mostani akciót, hiszen - mint hangsúlyozta - a térségben hosszú ideje bűnügyi kockázatot jelent az uzsoráztatás.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását