2024. május 3. - Tímea, Irma

Tüzijáték helyett árvíz-segély egyre több helyen

Elmarad az augusztus 20-i tűzijáték idén Pécsett is, az erre tervezett összeget a helyi árvízkárosultak megsegítésére fordítják. "A polgármester személyes utasítására idén biztosan nem lesz augusztus 20-án ünnepi tűzijáték Pécsett" - tájékoztatta a polgármesteri kabinetiroda csütörtökön közleményben az MTI-t.
2010. június 24. csütörtök 19:27 - HírExtra
Hozzátették: Páva Zsolt fideszes polgármester az eredetileg az ünnepi fényjátékra szánt 700-800 ezer forintot inkább a pécsi árvíz és viharkár károsultjainak javára ajánlja fel, azaz város ezzel is hozzájárul a helyreállításokhoz.

A nap folyamán a miskolci önkormányzat szóvivője is azt közölte az MTI-vel, hogy Káli Sándor (MSZP) polgármester úgy döntött, tekintettel az árvíz okozta károkra nem lesz tűzijáték idén augusztus 20-án Miskolcon.

Veres László, a miskolci önkormányzat szóvivője azt mondta: az árvíz komoly költségeket ró az önkormányzatra, így a tűzijátékra tervezett kétmillió forintot az idén nem költi el a város.

Emlékeztetett arra, hogy a napokban indult egy civil kezdeményezés is, amely szerint nincs szükség az országos tűzijátékra, a pénzt inkább az árvízkárosultak megsegítésére kellene fordítani.

Csütörtökön a békéscsabai közgyűlés is úgy döntött, hogy idén elmarad a városban az augusztus 20-i tűzijáték.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását