2020. július 7. - Appolónia

A buktatás szigorítását kezdeményezi a Jobbik

A közoktatási törvény módosítását kezdeményezi a jobbikos Németh Zsolt, az ellenzéki politikus javaslata a három tantárgyból bukott tanulók esetében a nevelőtestület hatáskörébe utalná, hogy engedélyezi-e a tanuló számára a javítóvizsgát, aki pedig ennél több tárgyból bukik, annak kötelező lenne az évfolyamismétlés.
2010. június 24. csütörtök 16:43 - HírExtra
Az ellenzéki politikus a parlament honlapján csütörtökön közzétett indítványában kiemelte: a mostani szabályozás szerint az a tanuló, aki háromnál több tantárgyból szerez elégtelen osztályzatot, minden tárgyból tehet javítóvizsgát. A jobbikos politikus szerint ennyi tárgy egész éves tananyagából azonban nem lehet nyáron tisztességesen felkészülni, így szinte kivétel nélkül évfolyamismétlés a vége. Ez teljesen felesleges és indokolatlan adminisztrációs terheket ró az iskolára.

A törvényjavaslattal sok felesleges munkától kímélhetnék meg az iskolákat - fejtette ki Németh Zsolt, hozzátéve: azt szeretnék elérni, az érintett tanulók a magasabb évfolyamba lépés reményében rákényszerüljenek arra, hogy a tantárgyak többségéből tisztességesen készüljenek.

A javaslat ennek szellemében azt rögzíti, hogy a három tantárgyból bukott tanulók esetében a nevelőtestület hatáskörébe utalnák, hogy engedélyezik-e a javítóvizsgát. Azoknak a diákoknak, akik háromnál több tárgyból buknak meg kötelező lenne az évfolyamismétlés. A politikus törölné a törvény azon passzusát, hogy akárhány tantárgyból lehessen javítóvizsgát tenni.

A törvény, ha a parlament elfogadja, szeptember 1-jén lépne hatályba.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását