2024. május 17. - Paszkál

A fehéroroszok kifizették a Gazpromot

Fehéroroszország kifizette a Gazprommal szemben fennálló adósságát - jelentette be Vlagyimir Szemasko fehérorosz miniszterelnök-helyettes szerdán este, követelte viszont, hogy a Gazprom csütörtökön délelőtt 11 óráig fizesse meg a tranzitdíj terén fennálló adósságát.
2010. június 23. szerda 20:30 - HírExtra
A Gazprom nem erősítette meg, hogy Minszk fizetett, a Szergej Kuprijanov szóvivő azt mondta, erre csak akkor kerül majd sor, amikor az átutalás beérkezett a Gazprom számlájára.

Szemasko közlése szerint Minszk 187 millió dollárt utalt át, és előzőleg a szerződésben szereplő áron kifizette a májusban szállított gáz árát, míg a Gazprom adóssága 260 millió dollár.

A Gazprom szerint Minszk 192 millióval tartozott, mert január óta saját egyoldalú döntése alapján a tavalyi árat - ezer köbméterenként 150 dollárt - fizette, noha a szerződés értelmében az idei első negyedben már 184 dollárt kellett volna fizetnie. Az orosz monopólium tranzitdíjak területén fennálló adóssága a Gazprom indoklása szerint azért keletkezett, mert Fehéroroszország nem állította ki a dokumentumokat, amelyek szükségesek lettek volna a fizetéshez.

A Gazprom az adósságok miatt Dmitrij Medvegyev elnök utasítására hétfőn elkezdte csökkenteni a Fehéroroszországba irányuló szállítást, és szerdán már a szokásos mennyiségnél 60 százalékkal kevesebbet küldött.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Gazdaság / HR témában
Ön miként vélekedik a magyar gazdaságról?
A gazdaságunk szárnyal, határ a csillagos ég!
A gazdaságunk bár a levegőben van, magassága legfeljebb másfél méter, sebessége egy csigával azonos.
A gazdaságunk valaha szárnyalt, jelenleg a sütőben sül, zöldségkörettel.
A reformok működnek
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását