2024. március 28. - Gedeon, Johanna

Árvíz: 35 tonna tisztítószer a fertőtlenítéshez

Több mint 35,5 tonna tisztítószert és mintegy 4 raklapnyi tartós élelmiszert adományozott egy vállalat az árvízkárosultaknak.
2010. június 17. csütörtök 14:33 - HírExtra
Az Unilever budapesti központja mellett a vállalat Röszkei Élelmiszergyára és a Nyírbátori Háztartás-vegyipari Gyára is nagy mennyiségű termékkel segítette a károsultakat. Elsőként a nyírbátori gyár sietett a károsultak segítségére, hiszen a gyár dolgozói a környéken szinte testközelből tapasztalták a víz okozta pusztítást.

Húsz tonna tisztítószert juttattak el a Magyar Református Szeretetszolgálaton keresztül a bajba jutott falvaknak és városoknak, 9 tonna tisztítószert Edelénybe, Szendrőládra és Szendrőre, egy tonnát Felsőzsolcának, a Miskolci Vöröskereszt segítségével pedig 2,3 tonnát további helyszínekre. A röszkei gyár a Vöröskereszten keresztül 4 raklapnyi tartós élelmiszert adományozott, és annak elszállításáról is saját költségén gondoskodott. A vállalat összesen mintegy 35,5 tonna tisztítószerrel segítette a károk utáni helyreállítási munkálatokat - közölte az adományozás kommunikációjával megbízott cég az MTI-vel.

Az Unilever Szlovákiában és Csehországban is nagy mennyiségű tisztítószert ajánlott fel a segítségre szoruló településeknek. A három országban összesen több mint 46 tonna tisztítószert adományozott az árvíz utáni helyreállítási munkálatokhoz.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását