2024. május 5. - Györgyi

Egyre dagad a pécsi egyetembotrány

Eddig húsz embert gyanúsítottak meg a Pécsi Tudományegyetem (PTE) gazdálkodásával összefüggő vesztegetési ügyben - közölte szerdán a Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI). A rendőrség honlapján olvasható közlemény szerint a gyanúsítottak közül tízen jelenleg előzetes letartóztatásban vannak, további tíz ember szabadlábon védekezhet.
2010. június 16. szerda 11:49 - HírExtra
Az NNI területi főosztályának dél-dunántúli régiója április óta folytat büntetőeljárást - a PTE gazdálkodásával kapcsolatban - bűnszövetségben elkövetett vesztegetés és más bűncselekmények megalapozott gyanúja miatt. A nyomozó iroda munkatársai korábban mintegy húsz helyen tartottak házkutatást, több tárgyi bizonyítékot lefoglaltak. A letartóztatottak közül hatan az egyetem dolgozói.

Az elfogottak között van a PTE gazdasági főigazgatója, informatikai igazgatója, beszerzési osztályvezetője, annak helyettese, emellett egy beszerzésekért felelős munkatárs, valamint egy tanácsadó. További négy gyanúsított az egyetem három, informatikai termékekkel, irodaszerekkel foglalkozó beszállító cégének képviselője, egyikük korábban egyetemi alkalmazott volt.

Az MTI a gyanúsítottak védőitől korábban úgy értesült, hogy az NNI feltételezései szerint az egyetemi dolgozók pénzért jogtalan előnyhöz juttatták a három céget különböző beszerzések során. Az ezzel kapcsolatos gyanút titkos információszerzés tette megalapozottá.

Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Bűnügy témában
Ön mivel büntetné a halált okozó ittas vezetést?
Azzal amit okoz: halállal
Életfogytiglan
Tíz lév letöltendő
Néhány év elég
Jogosítvány örökös elvétele
Nem büntetném
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását