2024. április 29. - Péter

Készültség a Tisza mindszenti szakaszán

Harmadfokú árvízvédelmi készültséget rendelt el a Tiszán Mindszentnél hétfő reggel hat órakor az Alsó-Tisza-vidéki Környezetvédelmi és Vízügyi Igazgatóság - közölte a szervezet munkatársa az MTI-vel.
2010. június 14. hétfő 10:56 - HírExtra
Priváczkiné Hajdú Zsuzsanna elmondta: Mindszentnél az éjszaka lépte át a folyó a harmadfok elrendelésének szintjét, a 850 centiméteres magasságot. Reggel kilenc órakor a vízállás három centiméterrel haladta meg ezt a szintet.

Az algyői híd és az országhatár között, valamint a Maros-torkolatnál - Szegeden is - másodfokú a készültség. Az igazgatóság többi védvonalán, a Hármas-Körös torkolata és az algyői híd között harmadfokú készültség mellett dolgoznak. Szegednél várhatóan nem kell harmadfokú készültséget elrendelni – tette hozzá a szakember.

A legmagasabb vízállás 2006-ban volt Mindszentnél és Szegednél is: előbbi helyen 1062 centiméteren, az utóbbin 1009 centiméteren tetőzött a Tisza.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását