2024. május 18. - Erik, Alexandra

Cser-Palkovics, mint polgármester?

A Fidesz székesfehérvári városi szervezete egyhangú döntéssel Cser-Palkovics András jogászt, országgyűlési és önkormányzati képviselőt jelölte Székesfehérvár polgármesterévé; a jelölésről a párt önkormányzati választást előkészítő bizottsága hozza meg a végső döntést - jelentette be csütörtökön sajtótájékoztatón a párt városi elnöke.
2010. június 10. csütörtök 18:09 - HírExtra
Róth Péter elmondta: a tagság úgy döntött, hogy az "elvesztegetett évtized", a város "látszatvezetése" után olyan új, határozott vezetésre van szüksége a településnek, amely nem csak új lendületet ad számára, hanem megteremti annak a lehetőségét is, hogy Székesfehérvár ismét a hazai települések élvonalába kerüljön.

Cser-Palkovics András elképzeléseiről szólva kijelentette: amennyiben elnyeri a székesfehérváriak bizalmát, olcsóbban, átláthatóbban, ellenőrizhetőbben működő önkormányzatot szeretne megvalósítani.

Úgy vélte, hogy az egykori koronázóvárost történelmi múltja, kedvező földrajzi helyzete, gazdaságának jelentősége, továbbá lakóinak szorgalma és vállalkozásainak tehetsége egyaránt alkalmassá teszi arra, hogy ne csak egy legyen a magyar települések közül, hanem "csupa nagybetűvel" a város legyen, s ismét a nagyvárosok élvonalába kerülhessen.

Újságírói kérdésre válaszolva elmondta, Székesfehérvár jövője szempontjából kulcskérdés a gazdaság élénkítése és új munkahelyek teremtése. E két cél megvalósítására szeretné elsősorban felhasználni az európai uniós forrásokat is.

A Fidesz székesfehérvári polgármester-jelölje 36 éves, 2002 óta önkormányzati, 2006 óta országgyűlési képviselő. Nyolc éven át a Fidelitas országos alelnöke, valamint pártja elnöki stábjának helyettes vezetőjeként, helyettes szóvivőjeként is dolgozott.
Forrás: MTI
Kapcsolódó cikkeink
További cikkeink
Legfrissebb hírek
Legolvasottabb hírek
Legfrissebb írásaink
Legolvasottabb írásaink
Szavazás Belföld témában
Ön megbuktatná a Fidesz-kormányt?
Igen
Nem
ÁLLÍTSA BE A DÁTUMOT ÉS MEGTUDJA MI TÖRTÉNT AZNAP A VILÁGBAN
A HírExtra különleges időgépével nem csupán egyetlen hírre, de az adott nap teljes híranyagára rátalálhat, az oldal fennállása óta.
Dátum: - - Idő: -
FOTÓTÁR
Felkapcsolták a margitszigeti futókör LED-világítását